Polsat - dyskusja ogólna

Awatar
przyjaciel strony
12-04-2014 11:15

I znów skopiowali TVN... Oni też mają emisję godziny i dnia w tej swojej oprawie...
Awatar
bardzo ważna osoba
12-04-2014 13:00

rotalplus napisał(a):

I znów skopiowali TVN... Oni też mają emisję godziny i dnia w tej swojej oprawie...

Bez komentarza.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
13-04-2014 14:33

Wprowadzono świąteczną oprawę. Szkoda tylko, że starą i to bardzo starą icon_wink. Tą z zajączkiem, jak poniżej na filmiku, ale oczywiście w 16:9.

Awatar
zwycięzca quizu
przyjaciel strony
13-04-2014 23:51

Zmianie uległ również styl zapowiadania kolejnych pozycji w ramówce po programie jako "za chwilę". Od teraz nie pojawiają się charakterystyczne belki w prawnym dolnym rogu co miało do wczoraj miejsce, a bezpośrednio obok loga stacji (tak samo jest gdy program wraca po przerwie reklamowej). Gdy w belce podane są 2 tytuły programów, jeden jest "podświetlony" na charakterystyczny kolor pomarańczowy, a drugi na biało.

Telewizja Polsat poszła jeszcze dalej: gdy jest zapowiedź jakiegoś filmu (bez umieszczania charakterystycznego tła), to oprawa z identyfikatorem jest bardziej czytelna niż dotychczas. Obok pomniejszonego loga stacji, widnieje pora emisji z takim samym krojem co przy zwykłych zapowiedziach. icon_smile
Awatar
redakcja tvpolsat.info
14-04-2014 20:06

Wyniki za miniony tydzień.

"Taniec z gwiazdami" - 3,5 mln
"Twoja twarz brzmi znajomo" - 3,06 mln
"Must Be The Music" - 2,8 mln
"X Factor" - 2,63 mln
"The Voice Of Poland" - 2,42 mln

Dane: NAM dla Interii.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
23-04-2014 20:42

Zastanawiam się, co się ostatnio wyrabia z oprawą Polsatu, bo po świętach wrócono do dawnej oprawy ze scenkami live-action. Przed świętami mieliśmy oprawę ze spotu, a jeszcze wcześniej tę minimalistyczną oprawę z jednym jinglem "pasiastym" icon_wink.
Awatar
zwycięzca quizu
przyjaciel strony
23-04-2014 23:15

Mnie również to zastanawia....mam tylko nadzieję, że od przyszłego tygodnia powrócą do oprawy odnoszącej się do wiosennego spotu...ale spot spotem...przy zapowiedziach programów, np 1mbtmtm zamiast charakterystycznej planszy na końcu z "7" w roli głównej, mamy zapowiedzi jak przy zwykłym filmie - z charakterystycznym tłem na którym widoczny jest tytuł programu i logo stacji (to samo jest przy zapowiedziach do Tańca z Gwiazdami bądź przy Top Chefie).
wkręcam się
27-04-2014 22:07

Nie wiedziałem, gdzie to napisać, to napisałem tutaj icon_smile Wiecie może kiedy Polsat puści film Niesamowity Spider-Man? Niedługo minie 2 lata od premiery, a do kin weszła właśnie druga część icon_wink Proszę o odpowiedź.
Udostępnij ten temat