Mam głęboki żal do Polsatu o zakodowanie mistrzostw świata. 10 mln. ceremonii otwarcia, 5 mln. meczu Polska-Serbia, to nie są satysfakcjonujące wyniki? A wczorajszy mecz ile osób obejrzało? Z 1 mln ludzi? No tak, Polsat Volleyball można za darmo obejrzeć w Cyfrowym Polsacie, więc może trochę więcej. Tylko nie wszyscy wybierają tego operatora telewizyjnego. Ja nie zamierzałem płacić 100 zł za obejrzenie meczów. Wydaje mi się, że Telewizja Polsat dosyć że jest nielubianą stacją w Polsce, m.in. przez polskich kibiców, to jeszcze zmarnowała szansę na dużą widownie i poprawienie sobie wyników.
Przed nami eliminacje do Euro 2016 we Francji. W najbliższą niedzielę odbędzie się mecz Polska-Gibraltar. Może wbrew wcześniejszym zapowiedzą drogi panie Solorzu, zakoduje pan ten mecz i może wszystkie mecze eliminacyjne, zarobi pan wówczas na tym dużo szmalu, ale przed wszystkim mecz Polska-Niemcy, co? A jak Polska awansuje do fazy grupowej ME to Polsat, który jest jedynym posiadaczem licencji na terenie naszego kraju, zakoduje wszystkie mecze?
Mówi się, polityka TVN jest niedorzeczna, ale polityka Telewizji Polsat jest żenująca.