Polsat - dyskusja ogólna

Awatar
ekipa moderatorska
14-10-2013 19:20

Tendencja wzrostowa została zatrzymana. W zeszłym tygodniu gorsze wyniki. A TVN jeszcze podskoczył w górę.

We wrześniu cała grupa Polsatu (nie licząć TV4 i TV6) miała nieco ponad 20% w grupie komercyjnej, czyli zgodnie z założeniami. Ale to dzięki świetnym wynikom kanałów sportowych. W październiku zapowiada się wynik poniżej 20%.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
14-10-2013 19:35

Staszku, ale ja znowu nie rozumiem tego wzrostu TVN-u. Zwłaszcza te ich wyniki w weekendy są jakieś niewiarygodne. Walą powtórki w ciągu dnia i takie wyniki.
Awatar
ekipa moderatorska
14-10-2013 19:52

Ja też nie potrafię tego zrozumieć. Wiele bym dał, jakby jakiś portal podał kiedyś szczegółowe wyniki dla całego dnia.
Z tego co my wychodziło kiedyś z wyliczeń, to musi to być efekt porannych pasm. Wtedy Polsat musi bardzo wyraźnie przegrywać. DD TVN ma około 18%. Więc Polsat musi mieć wtedy około 5-6%. Potem obie stacja nadają powtórki, więc tu różnic nie będzie dużych. A wieczorami w niedziele Polsat się dobrze trzyma, a sobotę przegrywa, natomiast nie tak wyraźnie jak w dziennych wynikach.
Awatar
ważna osoba
14-10-2013 20:19

Wystarczy spojrzeć na sobotni wieczór i porównać wyniki Mam talent z wynikami pasma filmowego Polsatu, w niedziele popołudnie wysokie udziały Ugotowanych i 4 mliony widzów Faktów i przewaga sama się robi. W tygodniu m. in. Lekarze i Prawo Agaty, które mają lepszą oglądalność od filmów bo tej już niestety nie przyciągają i wcale się nie dziwie.
bywam tu czasem
14-10-2013 23:22

@Staszek a dlaczego niby TV4 i TV6 nie liczysz? Przecież TV4 i TV6 od 30 sierpnia są oficjalnie w grupie Polsat więc dlaczego nie liczyć ich do wyników? To tak samo jakby TVN nie liczyć TVN 7. Do 30 sierpnia się nie liczyły ale teraz się liczą. Po to było to przejęcie aby podnieść udziały Telewizji Polsat.
Awatar
ekipa moderatorska
14-10-2013 23:42

Teraz TV4 i TV6 się wlicza. Ale chodziło mi to, że dawniej cel dla Polsatu był taki, aby mieć udziały w grupie komercyjnej powyżej 20%. Z tymi dwoma kanałami mają prawie 24%. Na pewno przy kolejnej konferencji skorygują swoje oczekiwania o te kanały.
Awatar
ważna osoba
15-10-2013 11:20

Niech Polsat ma ile chce udziałów ,tylko żeby te oferty programowe byłe lepsze.
Awatar
ekipa moderatorska
18-10-2013 21:11

Kolejne dowody na to, że Polsat powinien zatrudnić kogoś porządnego do układania ramówek.

Jutro o 23:45 jest gala boksu. I przed galą od 22:leci polska komedia romantyczna Śniadanie do Łóżka. Czyli sądzą, ze mężczyźni będą czekać prawie do północy aby oglądnąć boks przy komedii romantycznej? Nie lepiej dać jakiś film akcji. TO nie pierwsza taka sytuacja, że filmy dla kobiet lecą przed boksem, który jest późno w nocy.

Za tydzień w sobotę o 22:00 miała być gala MMA Attack 3. Odwołali ją dawno temu. I Polsat wykreślił ją z programu i nie dał nic z zamian. Jest puste miejsce, ewentualnie można pomyśleć, że Biblia potrwa 4 godziny.
Udostępnij ten temat