Polsat - dyskusja ogólna

Awatar
redakcja tvpolsat.info
21-07-2014 18:34

Już wyjaśniam, podczas konferencji zapowiadającej Piknik poinformowano o transmisji koncertu w Polsacie. Byli już nawet ustaleni prowadzący ze strony Polsatu.

Jednak ostatecznie transmisji nie będzie. Czemu? Tego nie wiem, ale badam sprawę.
Awatar
bardzo ważna osoba
22-07-2014 19:50

Dzisiaj na Polsacie będzie premiera filmu Act of Valor. Ciekawe jest to, że premiera odbyła się w lutym 2012 roku, czyli 2,5 roku, a jak wiadomo, premiery filmowe w telewizji otwartej są po jakichś trzech latach od premiery kinowej. Czyżby zostały wprowadzone jakieś zmiany w dystrybucji? Na to raczej wygląda.
icon_smile
Awatar
przyjaciel strony
23-07-2014 11:40

To nie jest prawda:
W sezonie wiosennym Polsat pokazał m.in. Meridę Waleczną (czerwiec- lipiec 2012) czy SZTOS 2 (sty czeń 2012), a w TV4 czy w TV6 są pokazywane filmy z 2013 czy nawet 2014. To jest najpewniej film z tzw. drugiego sortu (tak to nazywam), czyli taki mniej budżetowy, od mniejszych dystrybutorów
Awatar
bardzo ważna osoba
23-07-2014 12:00

A czy te filmy z TV 4 i TV 6 były od jakichś czołowych producentów czy jakieś tanie i niszowe, bo jak te, to to jest inna sprawa.
icon_wink
Awatar
przyjaciel strony
23-07-2014 16:18

A widziałeś wysokobudżetowe filmy w Czwórce lub Szóstce?
To raczej byłoby niemozliwe... Nie z takim podejściem do Widzów Polsatu, który z pozostałych kanałów otwartych zrobił jeden wielki szajs powtórkowy
Awatar
ekipa moderatorska
23-07-2014 17:26

Emil napisał(a):

A czy te filmy z TV 4 i TV 6 były od jakichś czołowych producentów czy jakieś tanie i niszowe, bo jak te, to to jest inna sprawa.
icon_wink

To filmy, które nawet nie pojawiały się w kinach, tylko wychodziły od razu na DVD.

Co do premier "dużych filmów" to tu pod względem szybkości prym wiedzie Disney. Jego filmy są najszybciej w telewizji. Zarówno kodowanej, jak i otwartej. Stąd np. Avengers było w Polsacie 21 miesięcy po premierze w kinach.
Awatar
bardzo ważna osoba
23-07-2014 18:45

Ja wiem, że tam są jakieś słabe i niszowe filmy. W końcu te kanały są takie same.
icon_wink
Awatar
redakcja tvpolsat.info
31-07-2014 12:37

Z zakodowania mundialu wynika też dobra wiadomość - nie będzie opóźnienia jesiennej ramówki Polsatu, także wszystkie programy ruszają normalnie.
Udostępnij ten temat