Barełkowski zrezygnował
Prezes Piotr Barełkowski zrezygnował z szefowania spółce RepublikaTV - napisał na twitterze dziennikarz TV Republika Cezary Gmyz. - Dziękujemy Panie Prezesie. Bez Pana nasza telewizja by nie powstała - dodał Gmyz
Bronisław Wildstein i Tomasz Sakiewicz - pozostali członkowie Zarządu Telewizji Republika przejęli na siebie obowiązki prezesa.
- (...) Moja misja zakończyła się i postanowiłem zająć się innym projektem (może usłyszycie niebawem), oddając pole współpracownikom. Bardzo Wam dziękuję za Waszą pracę, zaangażowanie i kreatywność. Jesteście niezwykłym zespołem, który zawsze będę mile wspominał. Liczę, że rozwiniecie Telewizję Republika i w przyszłości będziemy jeszcze bardziej dumni z tego dzieła - napisał w oświadczeniu dotychczasowy prezes Telewizji Republika Piotr Barełkowski.
Już teraz ponad połowa Polaków ma swobodny dostęp do TV Republika. Jest ona w największych kablówkach i na Cyfrowym Polsacie. Telewizja Republika weszła na ekrany telewizorów 6 maja 2013 roku. Programy na antenie stacji prowadzą znani publicyści, jak Katarzyna Gójska-Hejke, Joanna Lichocka, Anita Gargas, Piotr Lisiewicz, Cezary Gmyz czy Rafał Ziemkiewicz.
źródło:
niezalezna.pl
Ciekawe czy ta dwójka w zarządzie da sobie radę bez jednej osoby i ciekawe cóż za projekt ma głowie ten pan Barełkowski.