Telewizja RepublikaTelewizja RepublikaTelewizja RepublikaTelewizja Republika
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
08-05-2013 15:04

Teraz w TV Republika gośćmi są Piotr Semka i Bogusław Chrabota. Rozmawiają m.in. o sytuacji w PO . icon_smile
Awatar
bardzo ważna osoba
09-05-2013 16:12

Telewizja Republika planuje uruchomić nowe kanały.

Jeżeli Republika odniesie sukces, powinniśmy w przyszłości powołać własny kanał filmowy, program dla najmłodszych pozbawiony przemocy i politycznej poprawności, a także kanał o kulturze i historii. Sukces jednego pociągnie następne. Klucz do niego leży w Państwa rękach. Oczekujemy od Państwa dwóch rzeczy: zapewnienia sobie odbioru naszej stacji tą drogą, która jest możliwa, i udziału we współfinansowaniu telewizji.

Jak Telewizja Republika?

Republika ma żyć z drobnych opłat od operatorów sieci kablowych i satelitarnych – maksymalnie 30 gr miesięcznie od gniazdka. W niektórych miejscach operatorzy, wedle swojej decyzji, będą pobierać specjalną opłatę około 5 zł miesięcznie. Połowa tej sumy trafi do naszej stacji. Do czasu, aż główni operatorzy zdecydują się na emisję Republiki, będziemy utrzymywać się ze sprzedaży "Karty Klubu telewizji Republika".

[...]

Aby osiągnąć samofinansowanie, powinniśmy sprzedać 40 tys. kart rocznie. Cena karty to 138 zł rocznie, 11,5 zł miesięcznie

źródło oraz cały artykuł: niezalezna.pl
Awatar
bardzo ważna osoba
09-05-2013 18:31

W kanale filmowym pewnie głównym filmem, jakiego będą puszczać codziennie będzie "O dwóch takich, co ukradli księżyc" mrgreen
Awatar
bardzo ważna osoba
09-05-2013 18:57

Albo Katastrofa w przestworzach. Śmierć prezydenta, Anatomia upadku, List z Polski, Solidarni 2010, Krzyż, Lista pasażerów, 10.04.10, Mgła czy Zobaczyłem zjednoczony naród, Prezydent, Strajk oraz Kibol. Bibliotekę filmową mają już gotową. Część z tych filmów mogłaby się na kulturowo-historycznej "Republice". Jeśli chodzi o pierwszy film, to tutaj może się pojawić niepewność, bo nie wiadomo czy będą w stanie zapłacić National Geographic Channel za prawo do jego udostępnienia.
winkgrin
Awatar
bardzo ważna osoba
09-05-2013 19:06

Hehe - świetna ramówka - playlista pewnie byłaby zapętlona ze względu na pustki w budżecie icon_lol
jestem zawsze
10-05-2013 09:24

Napiszę otwarcie.
Czekałem na start tego kanału i to z bardzo wysokim nastawieniem się na coś nowego, na coś czego jeszcze nie było.
Niestety ale rozczarowałem się gdy po dwóch dniach czy już trzech zauważyłem pęd tego kanału jak i jego redagowanie. Istny jeden wielki bum, krach, ciach... Poziom będący przyjacielem do zera! Niic jak tylko polityka i polityka. Mdli mnie już od tej polityki i tego wielkiego szoŁ. Klepanie w kółko macieju tych samych tematów i za każdym razem wypytywanie o tą samą historię w dodatku znając i przedstawiając własną tezę.
Nie liczyłem na pokazy pań w skąpych strojach czy autach które już latają. Sami możemy zobaczyć jak są też powtarzane programy w godzinach popołudniowych, co jest raczej słabo widziane przez widza. Doczepić się też można do jakości obrazu. Genialnie wypastelowany obraz, mógłbym rzec, niczym ręką Fredry na płótnie Matejki. Inaczej się tego nie da określić. Tak samo jak i studio, jedynie to żarówki o innym kolorze wkręcają na daną godzinę a kamerę to chyba mają przyczepioną do ściany.
Na stronie wirtualnemedia.pl ostatnio zobaczylem ankietę dotyczącą tej właśnie stacji odnoszącą się z zapytaniem; "Czy Telewizja Republika odniesie sukces?"
Sukces chyba na to by pozostać w historii.
Jednym słowem muszę stwierdzić że szkoda mi oczu i uszu bo jeszcze zmatowieję i we mgle zobaczę że brzozy mnie gonią.

P.S.
Wyraziłem swoje zdanie jak i też zaznaczę, iż nie jestem obcym co do partii prawicowych.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
10-05-2013 16:13

Masz sporo racji. Kanał niestety prezentuje poziom amatorskiej stacji lokalnej. Trudno w ogóle nazwać ten kanał informacyjnym, bo poza 2-minutowymi fleszami, w których są prawie same informacje z zagranicy, jest sama publicystyka. Jest też główny dziennik o 19:45, ale nie miałem jeszcze okazji oglądać.

Oglądałem za to dziś poranek TV Republika i wiele się nie dowiedziałem. Prowadzący czytał gazety, rozmawiał z panem Wildsteinem, z kimś tam z Rzeczpospolitej, jakimś dziennikarzem TV Republika i kimś tam z redakcji sportowej itp. Był też burmistrz jakiejś dzielnicy w Warszawie. Razi okropnie brak grafik wszelakich. Są tylko belki z podpisami. Pogoda - tak jest, ale czytana z kartki przez prowadzącego pasmo. Ĺťadnych map itp. Kartka z kalendarza? Jest, ale też bez grafiki, czytana z kartki. Potem, od 10:00, lecą powtórki, nie wiem nawet do której.

Jedyna rzecz, którą na razie zaliczam na plus to druga część programu "Zadanie specjalne" (pierwsza była o katastrofie smoleńskiej, a gościem był... Antonii Macierewicz). W tej drugiej części był reportaż o Radiotelewizji - tym dziwnym kanale, który walczy o miejsce ma MUX1. No i może też plus za pana Sobolewskiego - lubię jego specyficzny styl prowadzenia icon_wink.

jedynie to żarówki o innym kolorze wkręcają na daną godzinę

Nie do końca icon_wink. To jest studio wirtualne, tylko tła zmieniają w komputerze icon_wink.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
11-05-2013 13:23

Ojciec Rydzyk krytykuje TV Republika, wytyka jej niejasne powiązania z... Zygmuntem Solorzem-Ĺťakiem.

Po pierwsze jeżeli ta telewizja jest niezależna, zadaję pytanie skąd ma miejsce na satelicie? Zostałem poinformowany, że otrzymano je za darmo od właściciela Polsatu. Jaka to niezależność jeżeli otrzymało się miejsce za darmo na satelicie, miejsce - które dużo kosztuje. Jakie koligacje mają wielcy tego świata, niech się każdy domyśli. Niech każdy popatrzy, także wstecz.

radiomaryja.pl/ko...na-uczynki
Udostępnij ten temat