Masz sporo racji. Kanał niestety prezentuje poziom amatorskiej stacji lokalnej. Trudno w ogóle nazwać ten kanał informacyjnym, bo poza 2-minutowymi fleszami, w których są prawie same informacje z zagranicy, jest sama publicystyka. Jest też główny dziennik o 19:45, ale nie miałem jeszcze okazji oglądać.
Oglądałem za to dziś poranek TV Republika i wiele się nie dowiedziałem. Prowadzący czytał gazety, rozmawiał z panem Wildsteinem, z kimś tam z Rzeczpospolitej, jakimś dziennikarzem TV Republika i kimś tam z redakcji sportowej itp. Był też burmistrz jakiejś dzielnicy w Warszawie. Razi okropnie brak grafik wszelakich. Są tylko belki z podpisami. Pogoda - tak jest, ale czytana z kartki przez prowadzącego pasmo. Ĺťadnych map itp. Kartka z kalendarza? Jest, ale też bez grafiki, czytana z kartki. Potem, od 10:00, lecą powtórki, nie wiem nawet do której.
Jedyna rzecz, którą na razie zaliczam na plus to druga część programu "Zadanie specjalne" (pierwsza była o katastrofie smoleńskiej, a gościem był... Antonii Macierewicz). W tej drugiej części był reportaż o Radiotelewizji - tym dziwnym kanale, który walczy o miejsce ma MUX1. No i może też plus za pana Sobolewskiego - lubię jego specyficzny styl prowadzenia
.
jedynie to żarówki o innym kolorze wkręcają na daną godzinę
Nie do końca
. To jest studio wirtualne, tylko tła zmieniają w komputerze
.