Polsat 2

Awatar
redakcja tvpolsat.info
23-04-2014 00:20

To dodam tylko, że znika "Interwencja" z 20:45. "Trudne sprawy" będą więc wcześniej - o 20:45, a później o 21:45 "Dzień, który zmienił moje życie". O 22:45 "Świat według Kiepskich" (starsze odcinki, te dłuższe, dlatego 45 minut jest przewidziane na emisje). Nowsze odcinki "Kiepskich" o 13:30 i 14:00.
Awatar
jestem zawsze
23-04-2014 09:24

Super będzie 13 Posterunek
Awatar
redakcja tvpolsat.info
23-04-2014 19:51

Staszek napisał(a):

Oglądalność Polsatu 2 ostatnio nieco spadła i stąd te zmiany.

Najciekawsze jest w tym to, że Polsatowi 2 spada koło 0,3% czy tam 0,4% i są zmiany, a Czwórce spada i spada, a zmian nie ma - bo trudno chyba zmianą nazwać zastąpienie Rexa programem "Galileo".

Warto też zauważyć, że sporo nowych programów z Polsat Cafe i Polsat Play pojawiło się nad ranem w paśmie Polsatu 2 dla Polonii amerykańskiej.

Oczywiście, zmiany w Polsacie 2 przeczuwałem, bo obserwowałem też oglądalność, ale myślałem, że ograniczą się one do wstawienia "Dnia, który zmienił moje życie" i "Pielęgniarek" icon_wink. "Pielęgniarki" pewnie też się pojawią później.

Warto też zauważyć, że na zmianach w Polsacie 2 najbardziej ucierpiała mocno eksploatowana "Rodzina zastępcza". Znika ta z plusem, zostaje ta bez plusa icon_wink.
Awatar
ekipa moderatorska
23-04-2014 20:46

Rodziny Zastępczej w ostatnim czasie było zbyt dużo. Na pewno ludziom się już nudzi. Więc nic dziwnego, że ograniczają ją.
Awatar
redaktor tvpolsat.info
zwycięzca quizu
23-04-2014 23:00

"Miodowych lat" to już nawet nie pamiętam, więc fajnie będzie sobie przypomnieć ten serial icon_smile Także super, że Polsat 2 będzie go emitował, "13 posterunek" to też miłe zaskoczenie icon_wink
Awatar
redakcja tvpolsat.info
05-05-2014 16:57

"Miodowe lata" zadebiutowały zgodnie z planem, podobnie jak "Spadkobiercy". Dzisiaj jeszcze "premiery" "13 posterunku" i "Dnia, który zmienił moje życie".

Przy okazji zmian w ramówce, pojawiły się nowe zapowiedzi, właśnie "Miodowych lat", "Spadkobierców" czy "Naszego nowego domu". Jako, że Polsat 2 w większości nie emituje bloków reklamowych i zapowiedzi pomiędzy programami, a w przerwie, to na te zapowiedzi można natrafić w ramach programu "Włącz emocje!", który jest emitowany po pierwszym bloku w przerwie reklamowej, a przed drugim.

Myślę, że te zmiany spowodują wzrost oglądalności kanału do poziomu sprzed spadku - 1,7 - 1,9% w 4+.
Awatar
ważna osoba
05-05-2014 17:16

Jestem ciekawy oglądalnośći "spadkobierców", "Miodowych Lat" oraz "13 Posterunku" Mam nadzieję że nie zaprzestaną emisji w połowie sezonów...
Awatar
redakcja tvpolsat.info
08-05-2014 17:58

Nowa ramówka Polsatu 2 jest nie do końca dobrze ułożona, bo robią się "dziury", które stacja wypełnia fragmentami kabaretów, np. po "13 posterunku" i po "Świecie według Kiepskich" o 22:45. Wynika to oczywiście z tego, że seriale są za krótkie, a przewidziany czas emisji za długi.

Ale w sumie dobrze, że kabaretami, a nie teledyskami icon_wink.
Udostępnij ten temat