Polsat 2

Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
15-03-2012 19:52

nie zapomniałem ale zauważ że Polsat 2 to praktycznie tylko seriale z wyjątkiem kilku dosłownie kilku programów publicystycznych które można policzyć na palcach jednej ręki. nie mam nic przeciwko wydarzeniom na antenie Polsatu 2 ale czy nie było by lepiej gdyby przekształcić ten kanał w Polsat Seriale który byłby dostępny także dla Polonii.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
15-03-2012 19:56

Wątpię, nie zlikwidują marki, która ma 15 lat i jest dobrze rozpoznawalna icon_smile.
Awatar
bardzo ważna osoba
15-03-2012 20:11

Nikt nie każe jej likwidować, zawsze TV4 może się stać Polsatem 2 (o wiele bardziej zasługuje na to miano icon_wink), a bieżący Polsat 2 - Polsatem International, na przykład.
bywam tu czasem
15-03-2012 20:26

TV 4 nie może stać się Polsatem 2 bo jego nadawcą i właścicielem oficjalnie nie jest Polsat tylko Polskie Media.
Mnie to dziwi, że nie chcą tego kanału włączyć oficjalnie do grupy Polsat. To by jeszcze wzmocniło markę Polsat drugim kanałem ogólnym.
Awatar
bardzo ważna osoba
15-03-2012 20:29

Może się stać, tylko chęci brak. icon_wink Podobnie rzecz się ma z TV Biznes i Superstacją.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
15-03-2012 20:32

TV Biznes jest w Grupie Polsat, bo spółka nadająca kanał jest w 100% własnością Polsatu.

W przypadku Superstacji i Polskich Mediów, Cyfrowy Polsat, jako właściciel grupy musiałby zrobić taki sam myk, jak z Polsatem i ipla, a więc odkupić od pana Zygmunta udziały w tych spółkach. Czyli pan Zygmunt znowu sprzedałby coś samemu sobie icon_wink.
Awatar
bardzo ważna osoba
15-03-2012 20:34

Powoli tutaj robimy OT, aczkolwiek pan Solorz traci coś na tej sprzedaży, zyskuje czy jest bez zmian na funduszach?
Awatar
redakcja tvpolsat.info
15-03-2012 20:37

Praktycznie nic nie traci, bo kontroluje Cyfrowy Polsat, ale część akcji CP jest na giełdzie, więc można powiedzieć, że teoretycznie ma mniej icon_wink. Dwa, CP musiałby skądś wziąć pieniądze. Jeśli nie ma wolnych środków, znowu musiałby się zadłużyć.

Pieniądze ze sprzedaży trafiają do pana Zygmunta, więc on zyskuje icon_smile.
Udostępnij ten temat