Dekoder PVR HD 7000Dekoder PVR HD 7000Dekoder PVR HD 7000Dekoder PVR HD 7000

Dekoder PVR HD 7000

Awatar
jestem zawsze
31-08-2014 15:28

witam od piątku strefa abonenta znowu mi nie działa w tym dekoderze przywracałem ustawienia fabryczne i odłączałem kabel od zasialania i nic nie pomogło.
piszę coraz więcej
31-08-2014 19:43

Jesteś pewien? Sprawdź czy data aktualizacji się zmienia.
Awatar
jestem zawsze
31-08-2014 21:56

Jest tylko logo Cyfrowego Polsatu i napis więcej informacji o płatnościach na www.cyfrowypolsat.pl.
piszę coraz więcej
01-09-2014 16:44

Waski45 napisał(a):

Jest tylko logo Cyfrowego Polsatu i napis więcej informacji o płatnościach na www.cyfrowypolsat.pl.

Jak długo pozostajesz na tym kanale? Być może musisz poczekać aż CP wystawi fakturę.
Awatar
jestem zawsze
01-09-2014 17:53

2-3 minuty pozostaję na tym kanale.
wkręcam się
14-09-2014 21:05

Od dziś mam ten dekoder, wcześniej używałem ESI-88. Po początkowym zachwycie (szybkość działania w stosunku do dekodera Sagem, lepszy pilot) nadeszły problemy. A zasadniczo jeden, ale dla mnie BARDZO ważny.
Jak być może zauważyliście, na kanałach dziecięcych (i pewnie nie tylko na nich) EPG to fikcja - przesunięcie nadawania sięga nawet kilkunastu minut (sic!). A ponieważ ja często nagrywam bajki swojemu dziecku (także podczas ich oglądania), to przy takim sposobie nagrywania, jaki jest w HD 7000, praktycznie mija się to z celem. Czy jest jakiś sposób, żeby nagrał się oglądany program OD MOMENTU WCIŚNIĘCIA REC DO CZASU WCIŚNIĘCIA STOP? (przepraszam za te wielkie litery, ale to podkreśla, o ci mi chodzi)
Na ESI-88 wciśnięcie REC powodowało nagranie 30 minut programu, drugie wciśnięcie 60 min itd. W każdej chwili można było zastopować nagranie. Tutaj wciskam nagrywanie, a ono wyłącza się w połowie (bo wg EPG bajka już się skończyła), pomijając fakt, że początek nagrania to też nie ten moment, o który mi chodziło... Dla mnie dramat, ale może coś robię źle?
Częściowe rozwiązanie jest takie, że tuż przed rozpoczęciem nagrania na chwilę zmieniam kanał (żeby wyczyścić bufor) i dopiero wtedy wciskam REC. Wtedy w opcjach dodaję kilkanaście minut do czasu zakończenia nagrania i w odpowiedniej chwili wyłączam nagrywanie ręcznie. Ale jeżeli tak to ma cały czas wyglądać, to dajcie spokój...
wkręcam się
21-09-2014 20:03

Witam. Przedstawiam mój problem:
mam podpięty dekoder PVR HD7000 pod amplituner harman kardon VR151, złączony kablem hdmi.
W dekoderze PVR ustawiłem obraz na 1080i - działa, jednak gdy dźwięk zmieniam na "auto" i włącze kanał z dźwiękiem dolby digital (np cinemax hd) to nie mam w ogóle dźwięku, na stereo dźwięk jest, jednak na automacie ,gdy dekoder próbuje odtworzyć dolby digital nie ma go.
Dodam iż kabel hdmi jest jak najbardziej ok,amplituner także( z ps3 odtwarzam dźwięk dolby digital).

Co mogę zrobić/lub co jest uszkodzone?
Awatar
ekipa moderatorska
22-09-2014 00:14

Połącz dekoder kablem optycznym (gniazdo SPDIF) z zestawem audio.
Udostępnij ten temat