Polsat Sport, Extra, News i Fight

Awatar
jestem zawsze
04-07-2014 16:44

a taka wielka impreza miała to być, fanfary dla Mariana lol2
Awatar
redakcja tvpolsat.info
04-07-2014 16:45

Wątpię, żeby to TVP kupiła icon_wink. Ale jak kupi, to pewnie będzie tak jak z MŚ w piłce nożnej - mecze Polaków w TVP na antenach otwartych, a całość, w tym też mecze Polaków, w Polsacie Sport.

Ale jakoś wątpię, żeby to kupili.
bardzo ważna osoba
04-07-2014 16:45

Jeśli to się sprawdzi, to można tylko pogratulować wspaniałej promocji siatkówki przez Polsat, z czego zapewne nie omieszka skorzystać TVP. Ciekaw jestem czy chodzi jedynie o mecze Polaków czy o całość, jednak ta pierwsza opcja wydaje się bardziej prawdopodobna.
Awatar
bardzo ważna osoba
04-07-2014 16:59

Oj to znaczy ze Polsat cienko przedzie widać Plus wychodzi bokiem
Awatar
przyjaciel strony
04-07-2014 17:14

Cena mała nie będzie i sprzedać łatwo nie będzie, bo budżety ramówkowe pozapinane na ostatni guzik
Od samego początku mówiłem, że trzeba się tymi prawami podzielić, bo impreza wyszła nadzwyczaj drogo w stosunku do popularności dyscypliny
Awatar
ekipa moderatorska
04-07-2014 17:41

Widać, że decyzja zapadła na samej górze, nie w redakcji sportowej. Chcą odzyskać cześć pieniędzy bo nie dostali wsparcia od rządu, ani od dużych firm państwowych. Nie da się zarobić na reklamach takich pieniędzy, jakie zapłacili. To było wiadomo od początku, ale liczyli na dodatkowe wsparcie. Teraz Plus stał się głównym sponsorem, czyli de facto Polsat nic z tego nie ma, bo to ta sama firma.

- Polsat nie jest w stanie pomieścić wszystkich meczy na żywo na swoich antenach. Będą jednocześnie grane po cztery mecze, a do tego dochodzą inne transmisje sportowe, które muszą się zmieścić. Więc część praw się zmarnuje. Nie wiem co ono zrobią w pierwszy weekend września kiedy będą MŚ w Siatkówce, pierwsze mecze eliminacyjne do EURO 2016, F1 i kilka pomniejszych transmisji.

- Po drugie jest to impreza załatwiona przez Polsat i widać cały czas, że inne telewizje pomijają informacje związane z mistrzostwami. I tak też będzie w czasie zawodów. Dlatego gdyby TVP pokazywała część meczów, to musieliby o nich sporo mówić, a na tym zyskałby też Polsat.

- Po trzecie nie wiadomo, jaki pakiet jest na sprzedaż, bo na pewno nie większościowy. Jedynym zainteresowanym będzie TVP, ale ich nie stać na takie pieniądze, nawet na połowę. Dlatego w grę będzie tu wchodził mniejszy pakiet. I to się już może stać. Ale też nie wydaje mi się, aby w roku kiedy dopłacili do IO w Soczi i Mundialu w Brazylii stać by ich było na kolejny dodatkowy wydatek
Awatar
redakcja tvpolsat.info
04-07-2014 18:27

No chyba, że sprzedadzą to na zasadzie barteru, czyli dadzą Polsatowi za to jakieś prawa sportowe, jako to robili z nc+.
Awatar
bardzo ważna osoba
04-07-2014 18:42

Mogliby w ten sposób wynegocjować jakieś prawa do 2018 FIFA World Cup.
icon_smile
Udostępnij ten temat