Polsat Sport, Extra, News i Fight

Awatar
ekipa moderatorska
23-07-2014 21:04

Nie wiadomo.

W środę Polsat miał ogłosić, jak będzie pokazywał mistrzostwa świata. Ale konferencja prasowa w tej sprawie została odwołana.

Władze stacji zostawiły sobie kilka dni na podjęcie decyzji.

http://www.rp.pl/...dial-.html
Awatar
bardzo ważna osoba
23-07-2014 21:15

Rozumiem. No to pozostaje nam jedynie czekać i może w końcu dowiemy się jakichś konkretnych informacji ws. tych nieszczęsnych praw.
icon_smile
Awatar
przyjaciel strony
24-07-2014 07:25

Decyzja ma być dzisiaj na konferencji, ale ten wpis jest niepokojący...
https://twitter.c...7071179776
Awatar
ekipa moderatorska
24-07-2014 08:58

Konferencję robi Polsat, a więc nikt inny transmisji nie kupił. Pozostaje pytanie o formę transmisji.
Awatar
przyjaciel strony
24-07-2014 09:06

Wpis tweetowy został usunięty (cenzura???), ale została odpow. K.Wolnickiego na tweeta:
https://twitter.c...0602492928
Awatar
przyjaciel strony
24-07-2014 10:46

Wojna POLSAT -rząd trwa!

http://www.przegl...1,282.html

Nie było też żadnej współpracy z rządem. Na czwartkowe spotkanie w sprawie siatkarskiego mundialu minister sportu zaprosił kolegów z innych resortów, straż pożarną, ABW, przedstawicieli samorządów, ale pominął Polsat. Dlatego na czwartkowej konferencji prasowej szefowie stacji byli zdeterminowani ogłosić, że próbując choć w części zbilansować projekt, zakodują całkowicie mundial, w tym także mecze Polaków!Kto za to zapłaci?Na razie decyzja została wstrzymana, bo groźba Polsatu podziałała jednak na administrację państwową, która podjęła rozmowy ze stacją Solorza w sprawie mundialu. Obie strony dały sobie czas do najbliższego wtorku – wtedy będzie już jasne, na jakich warunkach będą mogli obejrzeć siatkarki mundial w telewizji. W tej chwili jest pewne, że w naszym kraju pokaże go Polsat i już z nikim nie będzie dzielić się prawami. Wariant optymistyczny zakłada pokazywanie wszystkich spotkań Polaków i innych ważnych meczów w otwartym kanale. Wariant pesymistyczny to zakodowanie wszystkiego połączone z pobieraniem dodatkowych opłat, które musiałby wnosić każdy, kto chce oglądać mundial (również ci, którzy obecnie odbierają Polsat Sport i Polsat Sport Extra). Nie chodziłoby o klasyczny system pay-per-view, ale w gruncie rzeczy mechanizm byłby podobny – Polsat utworzyłby przed mundialem nowy kanał poświęcony wyłącznie mistrzostwom, do którego dostęp można by było wykupić w platformach cyfrowych, kablówkach i ewentualnie w internecie.
wkręcam się
24-07-2014 14:39

Kiedyś jak korzystałem z usług UPC i umowa dobiegała końca postanowiłem rozglądnąć się za ofertą która będzie korzyścią dla mnie jak i dla całej mojej rodziny. Przede wszystkim patrzyliśmy na to by ogladnąć siatkówkę, piłkę nożną w wydaniu ekstraklasy Polskiej Ligii. Na drugim planie stały rozgrywki ligi mistrzów i inne.
Wybrałem cyfrowy polsat gdyż uważałem że polsat na swoich kanałach sportowych prezentuje to co najlepsze oraz to czego właśnie szukam. Udałem się z żoną do salonu cyrowego polsatu i tam wybraliśmy dla siebie ofertę. Po jakimś czasie przypisaliśmy swoje numery w Plusie do tego abonamentu jak i dokonaliśmy dokupienia usługi multiroom dla ojca któremu się w pewnym czasie kończyła umowa w Cyfrze +.
Teraz zaczął się sezon rozgrywek ligowych i oczywiście to na co liczyłem to znów nie będę miał. Więc teraz moje pytanie jest takie.
Za co ja płacę abonament w kwocie 89.90 miesięcznie? Za "Trudne sprawy" , "Dlaczego ja" i tego typu?
Nie interesuje mnie jakaś bzdurna walka oszołomów czy popisowe palenie gumy na torach kartingowych.
Wybrałem cyfrowy polsat bo tam był polsat sport w którym był na serio sport. Teraz zanosi się na to że i siatkówki nie będzie a żona zawsze po pracy lubiała popatrzyć. Dno ! Istne dno prezentuje polsat sport!
Jeszcze dorzucę że w ubiegłym roku zastanawiali się nad utworzeniem kanału na weekend z racji że są mecze piłki nożnej i na obecnych kanałach nie dają rady transmitować. Miał być Polsat weekend (czy jakoś tak) a teraz zejdą do tego że w jednym kanale się mieszczą ze wszystkim. Niech usuną nawet i wszystkie swoje kanały bo ja już w tych kanałach nie znajduję nic co cieszy moje oko.
Awatar
jestem zawsze
25-07-2014 19:35

Witam, kiedy startuje nowy sezon Pucharu Polski w piłce nożnej ?
Udostępnij ten temat