Polsat Sport, Extra, News i Fight

Awatar
przyjaciel strony
02-08-2014 18:28

Co do piłki ręcznej ligowej to w jednym z felietonów T. Mucha napisał, w kontekście zamieszania z siatkówką, że:
Transmisje [ mowa o klub. rozrgrywkach piłki ręcznej] kosztują ich więcej niż zyski

To nie jest dobry znak...

Cały felieton, bardzo ciekawy zresztą tutaj:
http://katowickis...12676.html
Awatar
ekipa moderatorska
02-08-2014 18:38

Klub gospodarz otrzymywał w ubiegłym sezonie 4 200 złotych (albo 4 800, nie mogę teraz znaleźć tej wiadomości,. było na sportowych faktach) za to, że Polsat pokazywał ich mecz u siebie. To są żadne pieniądze. Klub musiał w razie transmisji telewizyjne przygotować odpowiednie bandy reklamowe i kilka innych spraw, więc dokładali do interesu. Z drugiej strony Polsat produkował transmisje, co kosztuje przynajmniej 50 000 Złotych.

Natomiast oglądalność lig piłki ręcznej jest zdecydowanie niższa od siatkówki, często nawet koszykówka była lepsza. Więc nikt nie da im większych pieniędzy, bo to się nie opłaca.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
04-08-2014 01:09

Na eurosport.onet.pl znalazłem komentarz, który mnie zaszokował. Jeśli to prawda i pan Niemczyk naprawdę został wyrzucony z kabiny komentatorskiej za skrytykowanie decyzji Polsatu, to jest to skandal.

Oglądałem dzisiaj mecz Brazylia-Chiny w siatkę i gdy p. trener Niemczyk skrytykował politykę Polsatu, mianowicie powiedział, że niewielu kibiców będzie mogło oglądać Mundial w TV , to komentator Polsatu Marcin Lepa próbował się tłumaczyć, że nie było innego wyboru. Były selekcjoner naszych "Złotek" westchnął, że nie był to dobry pomysł, a pan Marcin usprawiedliwił się, że to nie on , tylko trener Niemczyk powiedział. Rzecz działa się w połowie 3 seta. Później już całego 4 seta komentował pan z Polsatu i gdy się żegnał podaj tylko swoje nazwisko. Widać ,że w tej stacji nie można mieć swojego , niezależnego zdania, a jak coś powiesz źle (stwierdzisz fakt) o Polsacie, to wypraszają cię z kabiny komentatorskiej. Zawsze miałem respekt do p. Lepy , ale dzisiaj ten pan stracił mój szacunek i pewnie kilku innych kibiców też. Skandal , po prostu skandal! Polsat mógł się zgodzić ,żeby TVP wykupił mecze Polaków i nie byłoby tak dużej kompromitacji jak jest obecnie.
Awatar
ekipa moderatorska
04-08-2014 09:11

Wykasowali ze strony wykaz komentatorów z soboty, albo nie mogę go znaleźć. Natomiast widziałem w nim, że była duża szansa, że mecze siatkarskie nałożą się na siebie, a te same osoby miały je komentować. Więc możliwe, że Niemczyk po prostu poszedł na drugi mecz.

Natomiast jeśli było inaczej, to jest to skandal.
bardzo ważna osoba
04-08-2014 10:35

No to pewnie Wlazły też będzie miał nieciekawie w Polsacie. On też ośmielił się skrytykować dziwne działania stacji. Podobnie Świderski i Skorek.
Awatar
jestem zawsze
05-08-2014 12:32

Od kiedy będą transmisje Puchar Polski w piłce nożnej w Polsacie Sport ?
Awatar
wkręcam się
05-08-2014 13:08

Witam!

Puchar Polski już się rozpoczął. Za nami runda wstępna (odbyła się 26 lipca), ale nasze stacje nie mają w zwyczaju pokazywać niskich szczebli pucharowych, jak to ma miejsce na zachodzie. Tym bardziej, że nie grają tam zespoły z ekstraklasy ani z I ligi.

Pierwsza runda odbędzie się już niebawem (12-13 sierpnia) też bez ekstra-klasowych zespołów, a jedynie z I ligi.

1/16 PP, jak to wcześniej telewizje miały w zwyczaju była już rundą telewizyjną. Więc tu będą transmisje. Mecze odbędą się 24 wrześnią. Wystąpi w niej 16 klubów z ekstraklasy.
Awatar
jestem zawsze
05-08-2014 13:41

Czy Polsat pokaże Memoriał Jerzego Huberta Wagnera w siatkówce który na odbędzie się w dniach 16-18 sierpnia w Krakowie ?
Udostępnij ten temat