Pan Marian Kmita swoim ściemnianiem coraz bardziej zniechęca mnie do korzystania z oferty sportowych kanałów Polsatu.
Jednym z ostatnich wywiadów Kmita zapowiedział, że Polsat będzie startował w przetargu o Ekstraklasę, co by nie było za mało stwierdził, że przystąpią do przetargu na poważnie jak to mają w zwyczaju.
Dzisiaj dowiaduję się, że Polsat nie złożył swojej oferty w tym przetargu. A uzasadnieniem Kmity był stwierdzenie: "Mamy ustabilizowany kontent".
No proszę, bądźmy poważni.Albo od razu mówimy, że nie startujemy i jest spokój. Albo mówimy, że startujemy i składamy ofertę. Nie wiem po co są te dziwne zagrywki ze strony Kmity.
Ĺťeby to było pierwszy raz, ale nie, to już kolejny raz. Niedawno były podobna sytuacja z ligą włoską. Przed przetargiem Kmita mówił, że bardzo by chciał aby liga włoska znalazła się w ofercie Polsatu, a po rozstrzygnięciu przetargu (pewnie też nie złożyli oferty) Kmita powiedział, że Polsat chcę inwestować w polski sport i nie jest zainteresowany zagranicznymi ligami.
Może i "Mamy ustabilizowany kontent", ale panie Kmita nie stójcie w miejscu, bo to nie jest stanie w miejscu tylko cofanie się zwłaszcza jeśli chodzi o piłkę nożną. Trzeba powiedzieć wprost, że piłkarska oferta sportowych kanałów Polsatu jest kiepska i w ciągu najbliższych lat to się nie zmieni.
Jedynie co może obronić Polsat to jakaś współpraca z Canal+ czyli ofertę składa tylko Canal+, a potem dochodzi do jakiejś wymiany kanałów. Ale sam w to nie wierzę.