dvbnews.pl podaje:
Polsat Sport nadal z PlusLigą kobiet
Zakończyły się negocjacje pomiędzy władzami PlusLigi a stacją Polsat. Liga kobieca także w nowym sezonie będzie pokazywane przez tę telewizję. Transmisje odbywać się będą w Polsacie Sport i Polsacie Sport HD. Wybrane mecze zobaczyć będzie można w TV4 - Transmisje mają być rozłożone w sposób bardzo podobny do tego z minionych rozgrywek. Wszystko zależy jeszcze od ustaleń w jesiennej ramówce Polsatu Sport, ale wszystko wskazuje na to, że będziemy mieli transmisje w niedzielę i poniedziałek - mówi dyrektor rozgrywek PlusLigi Kobiet, Jacek Kasprzyk.
Przypomnijmy, że Polsat przedłużył ostatnio na pięć lat umowę z ligą męską.
- Cieszy mnie ta informacja, bo jak wiadomo, bez wsparcia telewizji nie ma dzisiaj profesjonalnego sportu - mówi prezes Skry i Atomu Trefla, Konrad Piechocki.
Fajnie, że się dogadali. Ja jako kibic siatkówki nie wyobrażałem sobie braku siatkówki na antenach Polsatu. Ciekawe mecze, interesujący komentarz, profesjonalne studio przed i pomeczowe, sporo wywiadów przed i po meczu. Brawo Polsat!!! Tak trzymać!!! Postrajcie się o ekstraklasę piłkarską!!!