Polsat Sport, Extra, News i Fight

Awatar
ekipa moderatorska
27-09-2013 21:42

Nie potrafię zrozumieć dlaczego nie uruchomili PS Weekend.

W ten weekend będzie jeden mecz ligi holenderskiej na żywo. Rosyjskiej i ukraińskiej zero transmisji na żywo.
Moto GP cierpi potężnie, bo w sobotę pokażą np 4 trening Moto GP, ale potem chodzą inne transmisje i kwalifikacje dopiero po 20:00. W niedzielę jest jeszcze gorzej, bo nie pokażą żadnego wyścigu na żywo.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
27-09-2013 21:50

Też tego nie rozumiem - jedyne, co mi przychodzi do głowy to to, że negocjują z kablówkami, żeby kanał od startu miał jakiś tam zasięg, a najważniejsze, żeby nie rozjuszyć znowu kablówek, że co lepsze kąski znów zostaną im odebrane i przerzucone do innego kanału dostępnego tylko w Cyfrowym Polsacie. Bo też nie wiemy przecież, czy do PSW trafi rzeczywiście to, co się nie zmieści, czy może jednak te najmniej atrakcyjne transmisje trafią jednak od PSN, a w PSW będą jednak te troszkę ciekawsze.
bardzo ważna osoba
28-09-2013 09:38

Staszek napisał(a):

Nie potrafię zrozumieć dlaczego nie uruchomili PS Weekend.

W ten weekend będzie jeden mecz ligi holenderskiej na żywo. Rosyjskiej i ukraińskiej zero transmisji na żywo.
Moto GP cierpi potężnie, bo w sobotę pokażą np 4 trening Moto GP, ale potem chodzą inne transmisje i kwalifikacje dopiero po 20:00. W niedzielę jest jeszcze gorzej, bo nie pokażą żadnego wyścigu na żywo.

To jest już 3, lub 4 weekend z rzędu z takimi problemami. Mając tylu abonentów co CP ciężko jest dobrać tak transmisje żeby wszyscy byli zadowoleni. Najlepszym rozwiązaniem byłoby więc wykorzystanie np 2 kanałów PPV, gdzie zamiast filmów w sobotę i niedzielę, byłyby transmisje sportowe dostępne np dla abonentów mających pakiet Sport. Tak jak już to kiedyś było w CP i jak jest obecnie na platformie konkurencji.
Awatar
bardzo ważna osoba
28-09-2013 11:49

Pewnie dlatego nie uruchomili jeszcze PSW, bo na razie nie mają dla niego miejsca na transponderach - pewnie coś w tej sprawie się ruszy po KSW 24 - w miejscu tego nieszczęsnego PPV zwolni się kawałek wolnego miejsca i tam pewnie on się pojawi icon_wink
Awatar
bardzo ważna osoba
28-09-2013 13:10

Miejsce na transponderze to nie problem. Zwłaszcza dla Cyfrowego Polsatu, więc ten argument jest obalony.
wink
Awatar
ekipa moderatorska
28-09-2013 16:21

Aby troszkę po spekulować:

Grzegorz Michalewski napisał coś takiego 2 dni temu na twitterze:

Chciałem łyżwy to je mam Na początek short track. Potem łyżwiarstwo szybkie. A następny mam nadzieję będzie hokej

Jedyna możliwość to NHL. Ale sezon rusza już we wtorek.
bywam tu czasem
28-09-2013 17:05

Hokeja to raczej nie bedzie bo pisałem z Grzegorzem Michalewskim na twitterze, pytalem sie rowniez o lige rosyjska dlaczego są tylko retransmisje to odpowiedzial ze jest dużo siatkowki na naszych antenach
Awatar
redakcja tvpolsat.info
28-09-2013 17:58

Lub zastanawiają się czy uruchamiać Polsat Sport Weekend w SD czy w HD, czy może w obu wersjach.
Udostępnij ten temat