Polsat Sport, Extra, News i Fight

Awatar
redakcja tvpolsat.info
09-03-2014 20:23

Pospekulujmy icon_smile Są szanse, że Formuła 1 będzie jednak wciąż w Polsacie. Dwa materiały filmowe udostępnione niedawno na stronie polsatsport.pl są oficjalnymi od Formula 1 Management. Oczywiście o niczym to nie przesądza, ale w Polsce trudno spotkać skróty F1 (w dodatku z przedsezonowych testów) w jakiejkolwiek stacji icon_wink Materiały można obejrzeć tu: http://www.polsat...formula-1/ (po prawej stronie).

i.imgur.com/eGcfMMu.png
Awatar
redakcja tvpolsat.info
09-03-2014 20:27

Też mam takie przeczucia, zwłaszcza po ostatniej wypowiedzi pana Jędrzejewskiego na Twitterze icon_wink.
Awatar
jestem zawsze
09-03-2014 20:28

@PT, takie materiały z tym logiem daje też Orange Sport w Sport Raporcie, zdarzało się w lutym i marcu.
Awatar
ekipa moderatorska
09-03-2014 21:20

Pozostałe stacje ignorują testy F1. Wspominają o niej tylko z okazji wyścigów.
Widać, że Polsat cały czas się stara o te prawa, bo nie zapomnieli o F1. Ale wszystko rozbija się o cenę. Polsat nie kupi tych praw jeśli ma na nich stracić. Sam prestiż im nie wystarczy.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
13-03-2014 14:24

Z tego artykułu http://biznes.one...news-detal wynika, że Polsat raczej nie ma konkurentów przy zakupie F1. Więc albo ją kupi, albo nigdzie nie będzie transmisji.
Awatar
ekipa moderatorska
13-03-2014 19:59

W internecie teorii i informacji na ten temat jest mnóstwo. Bardzo jestem ciekawy co zostanie ogłoszone jutro. O ile zostanie ogłoszone. Mogą np kupić same wyścigi, albo tylko dla stacji kodowanych.
Awatar
jestem zawsze
14-03-2014 04:11

Widać że 1pol-wi zależy na F1 tytlko cena za wysoka?
Awatar
ekipa moderatorska
14-03-2014 09:33

Wszystko na to wskazuje. Mogą nawet kupić prawa po pierwszym wyścigu.

Strategia Kmity nie dzielenia się prawami sportowymi i ich kodowaniem trwa. F1 będzie tylko w kodowanych kanałach. Coraz więcej boksu jest tylko w ps1006, np Adamek jutro. W otwartym kanale nie zostało prawie nic. Została siatkówka, plus mecze reprezentacji piłkarskiej i od czasu od czasu jakiś boks i KSW.
Udostępnij ten temat