Polsat Sport, Extra, News i Fight

Awatar
redakcja tvpolsat.info
26-03-2014 00:52

Mam to icon_wink. Niebawem opublikuję - dzięki za cynk icon_smile.
Awatar
ekipa moderatorska
26-03-2014 10:40

Spoko.

Średnie oglądalności meczów drużyn Polskiej Ligi Koszykówki w rundzie zasadniczej w Polsacie Sport News. Trochę są te wyniki zagmatwane, ale widać, że dużych liczb nie ma. Średnia wyniesie około 30 000 widzów. Jak na ogólnodostępny kanał w niedzielę o 20:00 to słabiutkie wyniki. Ale koszykówka startuje praktycznie od zera z sezonu na sezon powinno być lepiej.

http://sport.troj...78218.html

PC: Połączono dwa posty.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
26-03-2014 17:12

W ogóle to jest chyba temat na szerszą dyskusję - Polsat Sport News jest najgorzej lub prawie najgorzej oglądanym kanałem w DVB-T. Mieć taki potencjał, jakim jest nadawanie naziemne i tak go marnować, to tylko można pogratulować... Kanał naziemny powinien spokojnie mieć 0,5-1% udziałów.

Przez co cierpi oglądalność całej grupy kanałów. Coś tutaj trzeba zmienić, bo tak to raczej nie powinno być. Dodać może jakieś pasmo dokumentów sportowych, jakieś ciekawe magazyny sportowo-lifestylowe. Coś głównie w tygodniu trzeba uatrakcyjnić, gdzie nie ma transmisji live. O newsach sportowych nie wspominam, bo Polsat jak widać raczej nie chce iść w tym kierunku.
Awatar
ekipa moderatorska
26-03-2014 18:36

tej stacji mogą pomóc tylko transmisje topowych wydarzeń na żywo. Co nigdy się nie stanie. Ogromnym błędem było włączenie go do DVB-T od początku mnie to dziwiło. Polsat chciał go wykorzystać do promocji pozostałych kanałów i naciągać na dekodery. Ale nie przewidzieli, ze inne kanały DVB-T zyskają tak dużą oglądalność.

A mogli dać 1polnew, zmodyfikowany 1pol2 albo 1polpla z okazjonalnymi transmisjami sportowymi. Każdy z tych kanałów poradziłby sobie zdecydowanie lepiej. Jest szansa na zmianę kanału w DVB-T teraz, czy już nic nie da się zrobić.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
26-03-2014 18:44

Wydaje mi się, że jakby chcieli, to mogliby zmienić kanał, bo to jest stacja zaproponowana przez samego nadawcę w ramach tego drugiego miejsca w DVB-T. Nikt im nie narzucał, co mają wstawić. Ale jak to wygląda dokładnie, to nie wiem.

Jeśli już by wymieniali, to tylko oby nie na muzyczne, które właśnie tworzą icon_wink.

Polsat Sport News w DVB-T to był rzeczywiście błąd. Powtórki transmisji, które zajmują 80% ramówki naprawdę nikogo nie interesują i stąd te tragiczne wyniki.
rozkręcam się
02-04-2014 10:02

Nie wiem czy to prawda ,ale wychodzi na to że Polsat traci kolene prawa tym razem do do łyżwiarstwa szybkiego .
link :
http://www.przegl...1,387.html
Awatar
ekipa moderatorska
02-04-2014 15:16

Prawa sprzedaje EBU, więc Polsat nie ma na nie szans, jeśli TVP jest zainteresowana. Ale być może MŚ będą dalej w Polsacie a Puchar Świata w TVP. Taka kombinacja też jest możliwa.

Pamiętajmy, że Polsat kupił PS w ŁS na 2 lata i podpisał umowę o współpracy z Polskim Związkiem Łyżwiarstwa Szybkiego na 5 lat. Lepa jeździł komentować do Holandii, i na IO do Soczi, jako wysłannik PZLS. Więc mimo transmisji w TVP, to Polsat nadal będzie musiał dużo mówić o łyżwiarstwie.
przyjaciel strony
03-04-2014 19:05

Trochę żal mi Polsatu że nie da rady kupić żadnych praw żużlowych , wszystkie przetargi przegrywa a na dodatek NC+ jest bliskie przedłużenia Enea Ekstraligi na 2016 rok.
Udostępnij ten temat