Na eurosport.onet.pl znalazłem komentarz, który mnie zaszokował. Jeśli to prawda i pan Niemczyk naprawdę został wyrzucony z kabiny komentatorskiej za skrytykowanie decyzji Polsatu, to jest to skandal.
Oglądałem dzisiaj mecz Brazylia-Chiny w siatkę i gdy p. trener Niemczyk skrytykował politykę Polsatu, mianowicie powiedział, że niewielu kibiców będzie mogło oglądać Mundial w TV , to komentator Polsatu Marcin Lepa próbował się tłumaczyć, że nie było innego wyboru. Były selekcjoner naszych "Złotek" westchnął, że nie był to dobry pomysł, a pan Marcin usprawiedliwił się, że to nie on , tylko trener Niemczyk powiedział. Rzecz działa się w połowie 3 seta. Później już całego 4 seta komentował pan z Polsatu i gdy się żegnał podaj tylko swoje nazwisko. Widać ,że w tej stacji nie można mieć swojego , niezależnego zdania, a jak coś powiesz źle (stwierdzisz fakt) o Polsacie, to wypraszają cię z kabiny komentatorskiej. Zawsze miałem respekt do p. Lepy , ale dzisiaj ten pan stracił mój szacunek i pewnie kilku innych kibiców też. Skandal , po prostu skandal! Polsat mógł się zgodzić ,żeby TVP wykupił mecze Polaków i nie byłoby tak dużej kompromitacji jak jest obecnie.