Jestem strasznie zawiedzony ramówką Polsat Sport News a właściwie bym to nazwał Polsat Sport Bis
W ofercie Polsat Sport News powinien być według mnie :
- poranny program live od 7 do 10 w którym były by omówienia nadchodzących i tych byłych wydarzeń sportowy
- popołudniowy blok live od 16 do 18 z sportem z przymrużeniem oka
- wieczorny program live od 20 do 23 - podsumowujący i omawiający wydarzenia sportowe mijającego dnia a o 23 byłoby ostatnie podsumowujące wydanie serwisu sportowego
- codzienny program o ekstraklasie o 18 na wzór tego z OSI
- weekendowy program live od 10 do 12
- program na temat Euro 2012 w sobotę o 12
- program z udziałem widzów live od 22 do 23 (coś jak "Nocny Hyde Park" z OSI ale i "Bez ciśnień" z nSport)
- program publicystyczny będący rozmową prowadzącego z jakimś sportowcem lub działaczem w sobotę o 17:30
- program publicystyczny w wersji na luzie (coś jak Fakt Raport na OSI) w piątek o 23
- program w stylu "Dnia z Mistrzem" w sobotę oraz program publicystyczny w stylu "Piękna i Bestia" w weekend oraz program w stylu "Teraz kibice mówią"
- program o tajnikach dyscyplin sportowych (coś jak "Mój pierwszy raz" na OSI)
- program o tym jaką w rolę w życiu zaproszonych gości odgrywa sport (coś jak Mój sport, moje życie z nSport)
- analiza europejskich meczów piłkarskich (coś jak Zagraj to jeszcze raz z nSport)
- analiza polskich meczów w Ekstraklasie i niższych ligach oraz reprezentacji
- sportowe podsumowanie tygodnia
- sportowe podsumowanie weekendu (nie tylko w Ekstraklasie)
- program o kontrowersyjnych decyzjach sędziów (coś jak "Gwiżdżę na to" z nSport)
- Stały blok z reportażami
- program "Extra" z najlepszymi sportowymi momentami
Powinno też być trochę więcej "Clipu" a wydania serwisów powinny mieć swoje 10,15,20,30 i 45 minutowe wersje. Taki Polsat Sport News z dołożonymi jeszcze pomysłami Polsatu (jak np: magazyn motoryzacyjny (coś takiego jak emitowane "Motowiadomości"
czy program o Formule 1) chętnie bym oglądał