Polsat Sport, Extra, News i Fight

Awatar
jestem zawsze
02-06-2011 21:54

eMTi napisał(a):
Oj, Poland HD. Ty jak coś wymyślisz to nie wiem czy śmiać się czy płakać. To, że robią kanał sportowo-informacyjny to nie oznacza od razu, że ma wyglądać tak samo jak Orange Sport Info.
Fakt, że jak na razie w Polsat Sport News brakuje publicystyki oraz będę powtarzał to jak mantrę studia z prezenterami w Sport Fleszu (nazwa wskazuje, że niekoniecznie powinni być), ale jeśli tworzą kanał informacyjny to jacyś prezenterzy jednak winni być.
I kolejny minus to zagraniczne magazyny. Według mnie polski kanał informacyjny powinien prezentować tylko własne produkcje.

Nawet sam serwis nie powinien nazywać się Sport Flesz tylko Sport News jak nazwa stacji. W psn1006 póki co brakuje wszystkiego - od rozbudowanych serwisów sportowych, poprzez publicystykę (ale nie kopie z innych stacji) i programy własne na detalach takich jak swoje studio skończywszy ale mam nadzieje że z czasem będą przypominać sportowy odpowiednik 1polnew choćby jak oficjalnie się pojawią na liście Cyfrowego Polsatu albo jesienią.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
20-06-2011 19:29

Cyfrowy Polsat/Polsat lekko się kompromitują z tym Wimbledonem icon_wink. Nie jestem fanem tenisa, ale nie jest to fair, że abonenci CP są pozbawieni części relacji, które pokazuje PSN. Nie wszyscy mają DVB-T. Kiedy zakończą tą komedię i dołączą ten kanał oficjalnie do oferty, to nie wiem. Nie przekonują mnie tłumaczenia, że CP nic nie obiecywał w sprawie tego kanału. W końcu abonenci powinni być tu na uprzywilejowanej pozycji, bo to w końcu oni płacą abonament. Tyle chciałem powiedzieć icon_wink.
Awatar
redaktor tvpolsat.info
20-06-2011 19:31

Taki jest CP zawsze muszą z czymś wylecieć icon_evil
Awatar
redakcja tvpolsat.info
20-06-2011 19:33

Tym bardziej, że nie widzę żadnych przeszkód, żeby włączyć ten kanał do oferty. On już nadaje oficjalnie. Wystarczy "puścić" uprawnienia i już, ewentualnie jeszcze przenieść gdzieś na inną pozycję na liście kanałów. Ale, tak jak wspomniałeś, CP komplikuje najprostsze rzeczy icon_wink.
Awatar
redaktor tvpolsat.info
20-06-2011 19:35

W dodatku cały czas testują, jeszcze trochę to go przetestują icon_green Widocznie dla CP danie uprawnień i przeniesienie na liście kanałów to za dużo roboty icon_smile
Awatar
ekipa moderatorska
07-07-2011 19:34

Patrząc na ogłoszony terminarz ekstraklasy na 2 pierwsze kolejki mam pewne wątpliwosci odnośnie ramówek kanałów sportowych Polsatu. Obecnie największą ich wadą jest to, ze w weekendy wieczorami nie ma transmisji na żywo (oprócz boksu).
Po za tym ligi zagraniczne piłkarskie, do których mają prawa grają o zbliżonych godzinach, co nasza ekstraklasa. A to zwiastuje spadek transmisji na żywo z nich.

Dlatego mam nadzieję, że od jesieni przeniosą ligową siatkówkę na godzinę 19, albo 20 w weekendy. Jeśli nie, to łatwo wyobrazić sobie taką sytuację, że mamy siatkówkę, F1, polską ekstraklasę, ligi zagraniczne i np tenis - wszystko o jednej porze. Przeniesienie siatkówki na psn1006 to też nie za dobry pomysł, bo będzie za dużo jednoczesnych transmisji na żywo.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
07-07-2011 20:22

Spokojnie, przecież Polsat ma sporo tych kanałów icon_wink: Polsat Sport, Polsat Sport Extra, Polsat Futbol, Polsat Sport News i Polsat Sport HD. W ostateczności można więc pokazać pięć transmisji równoległych icon_wink. A część siatkówki może być przecież tylko na TV4. Chodzi o weekendowe transmisje o 14:30. Przecież to nie musi być dublowane w PS.
Awatar
ekipa moderatorska
08-07-2011 09:50

Może tak być, ale wtedy oglądalność będzie niska. Zeszłoroczny sezon siatkówki miał bardzo słabe wyniki. A teraz przy takiej konkurencji, rodzimej piłki może stracić jeszcze więcej.
Udostępnij ten temat