Nie było podane, ale pewnie jeszcze dwa lata, tyle co turnieje ATP. Jeżei piszesz to, bo zobaczyłeś pdf z listą transmisji w TVP, to nie masz co się przejmować. TVP wypisuje tam wszytsko co pokazuje i chciałoby pokazywać.
rotalplus napisał(a):
Staszek napisał(a):
Nic nie było nigdzie mówione. Ale z PZPSu mówili, że dla nich najważniejsza jest szeroka dostępność. Więc zostaje Polsat i TVP. Ja się spodziewam, że tym razem Polsat nie weźmie całości. A np OrlenLige weźmie TVP. PZPS będzie się chciał zabezpieczyć i jeszcze zwiększyć liczbę i zasięg meczy w telewizji.
Dla nich najważniejsze są pieniądze a potem zasięg - niestety ale w jednym i drugim TVP przegrywa. Cóź oni z jednym kanałem sportowym zrobią?
W ogóle nie myślałem tu o TVP Sport, a o Regionalnej. TVP pokazuje tam 1 ligę żużlową i oglądalność było znakomita, lepsza niż ekstraligi w nsporcie. Dla PZPSu najważniejszy jest zasięg, bo oni cały czas budują zainteresowanie siatkówką. Budżet związku jest ogromny i nie potrzebują dodatkowych pieniędzy. Polsat dotychczas za ligi płacił bardzo skromnie, kilka milionów rocznie.