Polsat Sport, Extra, News i Fight

Awatar
redakcja tvpolsat.info
18-08-2016 16:45

Niestety, to już pewne. Piłka ręczna znika. Oferta coraz słabsza.
Awatar
ekipa moderatorska
18-08-2016 17:06

W ostatnim czasie Polsat traci więcej praw sportowych niż kupuje co jest niestety żenujące icon_cry
Awatar
ekipa moderatorska
18-08-2016 17:16

Szkoda ręcznej bardzo szkoda. Zwłaszcza, że nikt pewnie nie będzie transmitował większości meczów ligowych. A jak grało moje miasto z chęcią się oglądało w TV
Awatar
przyjaciel strony
18-08-2016 18:02

W ramówce TVP SPORT ręcznej nie widać... Co prawda są okienka, gdzie mogłyby se pojawić transmisje, ale narazie zero informacji
Awatar
ekipa moderatorska
18-08-2016 21:47

rotalplus napisał(a):

W ramówce TVP SPORT ręcznej nie widać... Co prawda są okienka, gdzie mogłyby se pojawić transmisje, ale narazie zero informacji

Z tego co w ostatnich tygodniach wyczytałem to przejście piłki ręcznej do TVP było już uzgodnione od czerwca. Ale od tego czasu nic się nie rusza. Być może przez Igrzyska Olimpijskie.

Nie wiem co Polsat Sport planuje dalej robić, ale utrata rozgrywek ligowych w piłkę ręczną to ostatni sygnał ostrzegawczy. Przypominam, ze po tym sezonie kończą się prawa to turniejów tenisowych ATP, Wimbledonu, WRC i Moto GP. Nie tylko muszą to wszystko przedłużyć ale i wreszcie zacząć coś kupować.
Awatar
jestem zawsze
18-08-2016 22:43

Wiadomo może na ile lat ma Polsat kupione prawa do Porsche Supercup, GP2 i GP3
Awatar
ekipa moderatorska
18-08-2016 23:18

Prawdopodobnie na rok. gdyby było na dłużej to by się tym pochwalili.
Awatar
ekipa moderatorska
24-08-2016 12:42

Sytuacja może się jeszcze zmienić, ale nie wydaje mi się, ze tak będzie:

Widać, że Polsat potraktuje eliminacje do piłkarskiego mundialu 2018 podobnie, jak inne prawa które im wygasały. Przy pierwszej kolejce studio jest tylko przy meczu Polaków, w pozostałe dni nie ma. Magazyn podsumowujący jest późno i tylko w Polsacie Sport. Wygląda mi on na same skróty bez studia. Z tego co można było wywnioskować z danych dotyczących oglądalności, to mecze bez udziału Polaków nie miały dobrych wyników. A teraz dodatkowo Mundialu nie pokażą, więc podejmą do tych praw zdecydowanie mniej uważnie niż wcześniej.
Udostępnij ten temat