Polsat Sport, Extra, News i Fight

Awatar
jestem zawsze
05-04-2012 11:39

Staszek napisał(a):

Dzisiaj wieczorem na kanałach sportowych będzie jednocześnie 5 różnych transmisji na żywo. To nie pierwsza taka sytuacja, jak są przynajmniej 4 transmisje na żywo.
A od czerwca będą tylko 3 kanały i często niektóre transmisje nie będą mogły być emitowane na żywo. Przydałby się jeszcze jakiś jeden kanał, uruchamiany tylko na specjalne okazje.

Tylko że te 4 transmisje to Liga Europy której od następnego sezonu w Polsacie Sport nie będzie więc wtedy problemy się skończą.
Awatar
piszę coraz więcej
05-04-2012 12:06

No są te cztery mecze i wszystkie, będą na żywo i jeden na dwóch kanałach więc nie wiem w czym problem.
Awatar
ekipa moderatorska
05-04-2012 13:25

kadriano58 napisał(a):

No są te cztery mecze i wszystkie, będą na żywo i jeden na dwóch kanałach więc nie wiem w czym problem.

Będzie 5 transmisji na zywo, bo jeszcze PlusLiga. Jeden mecz LE będzie tylko na ps_hd1006

Bardzo łatwo sobie wyobrazić sytuację, która będzie się powtarzać co weekend. F1 lub Moto GP na jednym kanale, T-Mobile Ekstraklasa na drugim. Bo tak będzie w soboty i niedziele, bo te transmisje się pokrywają około 14 godziny. Do tego dojdzie jakiś turniej tenisowy, siatkówka, nie mówiąc już o piłkarskich ligach zagranicznych, których transmisji na żywo w weekendy prawie nie będzie. Holendrzy zawsze grają w niedzielę właśnie miedzy 12, a 15. Zawsze czegoś na żywo nie pokażą.
Awatar
piszę coraz więcej
05-04-2012 13:51

Z jednej strony się zgadzam, ale z drugiej już nie. Polsat może dać transmisję na tych kanałach ps_hd1006 :tfutbol psn1006 ps1006 pse1006 1szo 1tv4 1pol 1phd 1pol2. Od biedy może ich, być aż 8 więc wszystko da radę puścić na żywo.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
05-04-2012 17:33

W Polsacie 2 nie da rady, bo sygnał stacji jest nadawany również w USA (Dish Network), Kanadzie (Pol-TV) i Australii oraz Nowej Zelandii (Puma Media). Także trzeba by było wykupić licencje na nadawanie w tych krajach, co jest nierealne.
Awatar
piszę coraz więcej
05-04-2012 17:43

@MN

No dobrze to Polsat2 odpada, ale zostaje jeszcze 7 kanałów.
jestem zawsze
05-04-2012 21:02

Panowie komentatorzy od Moto Gp idzcie do Sportklubu a nie w Polsat Sport psuc Moto GP.
Awatar
ekipa moderatorska
07-04-2012 18:41

kadriano58 napisał(a):

@MN

No dobrze to Polsat2 odpada, ale zostaje jeszcze 7 kanałów.

Od czerwca będą 3 kanały sportowe. Oczywiście na 1pol i 1tv4 też jak zwykle będą jakieś transmisje. Na pozostałych wymienionych kanałach nie będzie. Ale nie o tym chcę napisać.

Ale mi chodziło o coś innego. Pewne wydarzenia sportowe są ważniejsze i mają pierwszeństwo. Polsat może nie przedłużyć praw do ligi ukraińskiej i rosyjskiej, bo mało kiedy będą pokazywać transmisje na żywo. Holendrów może zostawią z uwagi na to ile lat ich pokazują. Inne mniej oglądane transmisje nie będą na żywo.
Udostępnij ten temat