Polsat Sport, Extra, News i Fight

bardzo ważna osoba
30-05-2012 20:51

MN napisał(a):

Polsat chyba kupił prawa do bramek i najciekawszych fragmentów meczów z Euro 2012. Bynajmniej tak wynika z opisu programu "Cafe Euro":

W programie autorzy oraz zaproszeni do studia eksperci komentują najważniejsze wydarzenia związane z piłkarskimi mistrzostwami Europy w Polsce i na Ukrainie. Widzowie zobaczą bramki i najciekawsze akcje z dokładnym omówieniem. Będą również rozmowy z piłkarzami i trenerami uczestniczącymi w turnieju, a także felietony o przygotowaniach do meczów.

http://www.telema...,id,t.html

W sumie dobre i to, wiele osób nie będzie miało możliwości obejrzenia (wszystkich) meczów, więc dobrze, że chociaż skrót bramek i akcji będzie do obejrzenia. Według mnie POLSAT (mrgreen) nie pożałuje kupna tych praw. icon_wink
Awatar
ekipa moderatorska
01-06-2012 11:19

Przed sporym wyzwaniem stoją kanały sportowe z telewizji komercyjnych. Bo jak pokazać Euro, nie mając prawa do transmisji? Mamy patent. Po pierwsze tuż po meczach startujemy z programem Cafe Euro, czyli dwugodzinnymi eksperckimi komentarzami meczów, a tu mamy co zaoferować widzom, bo mamy świetny zespół – zapewnia Marian Kmita, szef Polsatu Sport. Polsat próbował też odkupić od TVP tzw. sublicencje, czyli prawo do pokazywania bramek na swoich antenach. Nie udało się, bo TVP obawiała się obniżenia jakości swojej oferty i tym samym niższych stawek za reklamy.

Zamiast tego w oparciu o ustawę o publicznym nadawcy i jego obowiązkach uzyskamy od TVP bezpłatnie 90. sekundowe skróty wszystkich meczów z polską drużyną, finału i półfinału – mówi Kmita.
http://wiadomosci...misji.html
Awatar
redakcja tvpolsat.info
01-06-2012 14:57

Czyli będą jednak jakieś skróty icon_wink. Także w opisie Cafe Euro nie skłamali icon_wink.
wkręcam się
01-06-2012 16:00

Korzystając z tego, że w tym tygodniu gra tylko polska grupa w LŚ chciałbym coś zaproponować. Może to ktoś przemyśli, może nie...
Od dziecka oglądam siatkówkę w Polsacie i nigdy nie narzekałem. Teraz gdy mam już swoje obowiązki uderzyła mnie jedna rzecz.
CZEMU nie ma "normalnych powtórek" nocnych meczów w trakcie dnia?

Sytuacja z przed dwóch tygodni, mecz Kanada- Polska o drugiej w nocy. Powtórka o 7 rano na PSN i tyle.
Jakieś beznadziejne powtórki (2 sety z 4) na PSE codziennie o 11. To problem jest puścić cały mecz?

Po co mi oglądać 3 czy 4 razy powtórkę walki bokserskiej totalnie mi nieznanych zawodników jeżeli nie mogę obejrzeć całego meczu polskiej reprezentacji?

Już za tydzień gramy w Brazylii i miłoby było obejrzeć cały mecz "naszych"

Pozdrawiam
Awatar
ekipa moderatorska
01-06-2012 16:07

Zgadzam się z tym i to nie dotyczy tylko siatkówki. Inny przykładem jest F1 (GP Monaco jest tu wyjątkiem). Nie ma zupełnie powtórek treningów, kwalifikacji czy wyścigu. Dotyczyło to pierwszych wyścigów tego sezonu, gdy były one rozgrywane w nocy lub z samego rana naszego czasu. W poprzednich sezonach, takie powtórki były tego samego dnia.
bardzo ważna osoba
01-06-2012 16:07

Niestety, nie mamy na to wpływu - tvpolsat.info to serwis tworzony przez abonentów Cyfrowego Polsatu i fanów wszystkiego, co związane z Zygmuntem Solorzem-Ĺťakiem. Nie jest to serwis oficjalny i nie ma żadnego wpływu na to, co robi Polsat/Cyfrowy Polsat itp.
bywam tu czasem
01-06-2012 19:38

polsat to by zainwestowal w pilke nozna bo chyba liga brazylijska jest do kupienia chyba wloska rowniez
Awatar
ekipa moderatorska
05-06-2012 18:09

Piękne studio Cafe Euro. Mam nadzieję, że to nie tylko na czas Euro, ale później będzie służyć całemu ps1006. Bo obecne studio sportowe delikatnie mówiąc jest małe i przestarzałe.
http://www.facebo...1609720882
Udostępnij ten temat