Polsat Sport, Extra, News i Fight

Awatar
ekipa moderatorska
15-04-2013 14:01

W najbliższy weekend jest tyle transmisji na żywo, że wszystkie 3 kanały są zapełnione. Nie ma miejsce np na sobotni magazyn ekstraklasy. Nie mówiąc już o meczach piłkarskich z Holandii, Rosji, czy Ukrainy.

Dlatego powinni wreszcie pomyśleć i uruchomić kanał Polsat Sport Weekend, gdzie można by dawać takie transmisje na żywo, gdy jest sporo innych ważniejszych wydarzeń. Przez resztę czasu byłaby tam jakaś plansza. Koszt uruchomienia takiego kanału jest niewielki, miejsca na transponderach tez wiele nie zajmie, bo byłby wykorzystywany przez kilka godzin tygodniowo. A zawsze marketingowo to kolejny kanał sportowy, który można dopisać do oferty.
Awatar
piszę coraz więcej
15-04-2013 17:09

Staszek, można by na Polsat Biznes zrobić coś w stylu, nie wiem, Polsat Weekend. Parę autorskich programów do tego i gotowe.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
15-04-2013 18:29

Staszek napisał(a):

W najbliższy weekend jest tyle transmisji na żywo, że wszystkie 3 kanały są zapełnione. Nie ma miejsce np na sobotni magazyn ekstraklasy. Nie mówiąc już o meczach piłkarskich z Holandii, Rosji, czy Ukrainy.

Dlatego powinni wreszcie pomyśleć i uruchomić kanał Polsat Sport Weekend, gdzie można by dawać takie transmisje na żywo, gdy jest sporo innych ważniejszych wydarzeń. Przez resztę czasu byłaby tam jakaś plansza. Koszt uruchomienia takiego kanału jest niewielki, miejsca na transponderach tez wiele nie zajmie, bo byłby wykorzystywany przez kilka godzin tygodniowo. A zawsze marketingowo to kolejny kanał sportowy, który można dopisać do oferty.

Ja już dawno temu proponowałem weekendowe transmisje na kanale Dla Abonentów, tak jak kiedyś na kanale Info icon_wink.
Awatar
bardzo ważna osoba
15-04-2013 18:58

Widocznie zarząd Polsatu wie lepiej co i jak trzeba zorganizować, żeby było dobrze... dla nich.
wink
Awatar
ekipa moderatorska
15-04-2013 19:26

Kolejny przykład to 2 ostatnie kolejki ekstraklasy. Wszystkie mecze o jednej porze. Polsat rok temu pokazał 4 na żywo. Teraz uda się tylko 2.
Awatar
redaktor tvpolsat.info
zwycięzca quizu
15-04-2013 19:33

Z tą ostatnią kolejką T-Mobile Ekstraklasy to może jeszcze coś wykombinują, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że zmarnują 2 mecze, może np. na czas tych meczów zmienią ramówki kanałów Polsat Sport HD i Polsat Sport Extra HD, żeby dać wszystkie 4 mecze: 2 w SD i 2 inne w HD, ale nie wiem, czy da się tak i czy można tak icon_wink
Awatar
ekipa moderatorska
17-04-2013 14:25

Zapowiada się ciekawe Cafe Futbol w niedzielę. Gościem będzie Marian Kmita i... Tomasz Smokowski z Canal+.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
17-04-2013 14:32

Zgaduję , że będą gadać o obecności Ekstraklasy w ps_hd1006 w sezonie 2014/2015?icon_smile
Udostępnij ten temat