Polsat Sport, Extra, News i Fight

Awatar
redakcja tvpolsat.info
19-07-2013 17:14

A mnie to przypomina ruch, który miał miejsce przy LM i LE - tam też pod koniec zrezygnowano z nocnych powtórek LM w Polsacie, retransmisji w Czwórce, zniknęły kanały serwisowe LE.

Także chyba czują, że to ostatni sezon.
bywam tu czasem
19-07-2013 20:08

Audi Cup rozgrywany 31.07- 01.08 2013 z udzialem druzyn Manchester City, AC Milan,Bayern Monachium, FC Sao Paulo w polsacie sport
Awatar
ekipa moderatorska
19-07-2013 21:15

MN napisał(a):

A mnie to przypomina ruch, który miał miejsce przy LM i LE - tam też pod koniec zrezygnowano z nocnych powtórek LM w Polsacie, retransmisji w Czwórce, zniknęły kanały serwisowe LE.

Także chyba czują, że to ostatni sezon.

Mam dokładnie takie samo zdanie. Szczególnie rozwalenie poniedziałkowego magazynu jest bezsensu. Mają kontrakt do końca tego sezonu. A kolejny ma tylko nc+. I nc+ byłoby bardzo głupie, gdyby odsprzedali sublicencję.
bywam tu czasem
19-07-2013 23:19

Ale dlaczego głupie by było? Przecież i tak walka o MP, czyli Legia, Lech by były tylko w nc+ a Polsat by miał jedynie śmieciowe mecze więc co by nc+ miało stracić skoro danie główne zostawili by sobie?
Awatar
ekipa moderatorska
20-07-2013 12:05

Przy poprzednim przetargu wszyscy nadawcy się dogadali i zapłacili w miarę rozsądną cenę. Zapobiegli tym samym bezsensownej licytacji.

Ale teraz nc+ ma już kontrakt na sezon 2014/2015. Więc nie muszą sprzedawać sublicencji. Mając 100% ligi przyciągną więcej abonentów.

A Polsat też na tym powinien wyjść dobrze, bo pojawi im się 25-30 mln w budżecie. Za tyle pieniędzy można kupić mnóstwo praw.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
20-07-2013 17:05

Może nc+ sprzedałoby sublicencję na same mecze Śląska Wrocław, ale to też w sumie na razie wątpliwe. Serie A jest do kupienia i liga portugalska, która była w Orange Sporcie.

PS Znalazłem wypowiedź Pawła Wójcika na Twitterze o Serie A.

Panie Pawle czy Polsat prowadzi rozmowy na temat kupna praw do Serie A?

witam nawet jak prowadzi czy nie prowadzi to i tak sie nie wypowiadam bo to nie moje kompetencje
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
20-07-2013 17:22

MN napisał(a):

(...)

PS Znalazłem wypowiedź Pawła Wójcika na Twitterze o Serie A.

Panie Pawle czy Polsat prowadzi rozmowy na temat kupna praw do Serie A?

witam nawet jak prowadzi czy nie prowadzi to i tak sie nie wypowiadam bo to nie moje kompetencje

Z tego wnioskuję , że to czy Serie A będzie w CP, dowiemy się od Kołtonia lub Kmity , ewentualnie jeszcze może Borek może zakomunikować , gdy Polsat zdobędzie lub nie, prawa do ligi włoskiej icon_wink
Awatar
redakcja tvpolsat.info
20-07-2013 17:23

Jak zdobędzie, to na pewno się pochwalą w komunikacie prasowym, na antenie Polsatu Sport News, na polsatsport.pl i w Polsat News icon_wink. I w głównym Polsacie po "Wydarzeniach" icon_wink.
Udostępnij ten temat