Powiem tak. Dawno tak dobrego programu w polskiej telewizji to nie widziałem !
Zamiast oglądać naciągane emocje w 30 z rzędu talent-show obejrzałem coś... fenomenalnego ! Bardzo podoba mi się idea programu że nasze polskie, rodzime gwiazdy przebierają się i naśladują kogoś znanego na świecie o charakterystycznym stylu bycia. Cała otoczka włącznie z jury oraz prowadzącymi aż zachęca do uśmiechu i do dobrej zabawy - i nie jest to kolejny wyciskacz łez z talentu i obawy, przejdzie albo nie przejdzie tylko typowa audycja rozrywkowa pośrednio oparta na parodii.
Widząc Artura Chamskiego przebranego za Lady Gagę, Julię Pietruchę za wykonawcę PSY uśmiech sam pojawiał się na twarzy - zwłaszcza że bezpośrednio przed występem pokazywany jest oryginalny klip na którym dany artysta się wzoruje. Jury, również bardzo mi się spodobało poprzez luźne podejście do tematu - a sam pomysł żeby artyści sami siebie oceniali jest też dobry
Pora emisji programu wydaję się nieco późna, jednak jeżeli weźmiemy pod uwagę to że program jest nadawany w porze drętwych filmów na innych kanałach może to być konik Polsatu i w następnym sezonie być przesuniętym w inne pasmo, a może nawet miejsce jednego z wyeksploatowanych talent-show (mówię tutaj szczególnie o Must be the Music)
Sam program porównać można do innego hitu Polsatu czyli do ''Jak oni Śpiewają'', jednak ''Twoja twarz brzmi znajomo'' jest o wiele lepsza i ciekawsza
Aha - i muszę pochwalić społecznościową stronę przedsięwzięcia - fanpage naprawdę bardzo ciekawy, na bieżąco są zbierane opinie o programie a także zachęty do aktywności. Oby tak dalej ! Liczę że program zostanie kontynuowany - obojętne czy to w wiosennej czy jesienniej ramówce
Jedyne co mi się deczko niespodobalo to ciachanie. Lepsze by było wejście Dowbora w filmie z przygotowań, zamiast iluzji tej windy. (swoją drogą przypomniała mi się nieco już zapomniana Muzyczna Winda)
A jak nie, to zaprzestać całego procederu i pokazywać tylko film z przygotowań - niczym Taniec z Gwiazdami