Awatar
piszę coraz więcej
12-06-2017 14:08

Felippe napisał(a):

Plotki głoszą, że Robert Janowski odchodzi z Jaka to melodia, bo TVP odkupiła licencje i chce, aby w programie pojawiły się piosenki patriotyczne.

http://party.pl/n...111273-r1/

To pewnie "fake news".
Awatar
bardzo ważna osoba
12-06-2017 14:33

Nie.

Trudno mi się do tego odnieść, bo dowiedziałem się o tym z mediów. Nikt mnie nie uprzedził. Rzecznik TVP nie skontaktował się ze mną. Żal programu i widzów. Dla niektórych była to jedyna rozrywka. Dla niej włączali jeszcze TVP. Ostatni sezon "Jaka to melodia?" skończyliśmy nagrywać w maju. Ekipa pracująca przy programie myślała, że wróci do pracy po wakacjach. Najwyraźniej tak się nie stanie. Po 20 latach ludzie zostali pozbawieni pracy. Żal, bo stworzyliśmy fajną, muzykalną społeczność - mówi Janowiski.
Awatar
bardzo ważna osoba
12-06-2017 19:54

Jaka to melodia? w odświeżonej formie wciąż będzie obecna w Jedynce. Telewizja Polska nabyła prawa do formatu Name That Tune i będzie go samodzielnie produkować w celu optymalizacji kosztów i uatrakcyjnienia audycji.
Telewizja Polska podkreśla również, że nie zrezygnowała ze współpracy z Robertem Janowskim. TVP złożyła panu Janowskiemu bardzo korzystną ofertę współpracy.
Aby program spełniał najwyższe standardy, TVP nawiązała bezpośrednią współpracę z właścicielem formatu Name That Tune Ralphem Rubensteinem. W celu unowocześnienia i uatrakcyjnienia formuły Jaka to melodia?, , rozważane jest zwiększenie liczby prowadzących. Efekt zmian w formacie będzie można zobaczyć w jesiennej ramówce na antenie TVP1.
- oświadczenie TVP.
bardzo ważna osoba
12-06-2017 23:27

A wiadomo kto bedzie prowadził Jaką to melodie ? Bo mi sie dzisiaj obiło o oczy że Janowski odchodzi z programu
Awatar
ekipa moderatorska
13-06-2017 08:47

Trzeba to wyprostować. TVP kupiło licencję do amerykańskiego pierwowzoru programu pod tytułem Name That Tune i taki program będą robić sami i będzie jesienią w jedynce. Nie wiadomo kto go poprowadzi, ani jakie będą zmiany.
Jaka to melodia to program produkowany przez zewnętrzną firmę, która ma prawa do tej nazwy. Janowski był związany kontraktem z zewnętrzna firmą. Nie można wykluczyć, że ta firma będzie kontynuować Jaką to Melodię, ale już w innej telewizji.
Awatar
bardzo ważna osoba
14-06-2017 15:09

Rafał Brzozowski i Jacek Borkowski są typowani na nowych prowadzących Jaka to melodia?.
Awatar
bardzo ważna osoba
14-06-2017 15:30

The Voice Kids trafi do zimowej ramówki TVP2. Start w styczniu 2018 r.

http://www.wirtua...cznia-2018
bardzo ważna osoba
15-06-2017 00:07

Hahaha Borkowski to przecierz znany ze swoich pisowakich poglądów nie no krew mnie zalewa na to wszystko co za kolesiostwo i Kurski mówi że za Platformy było gorzej to jest upadek kolejnego kultowego programu w TVP !
Udostępnij ten temat