jestem zawsze
15-01-2013 08:19

Emil napisał(a):

Co za głupota ze strony TVP! Dali jakąś piłką ręczną w miejsce seriali, które dawały jakąś oglądalność. Mogli dać ten cały sporcik na TVP 1 HD, gdzie w tym czasie nie leciało nic konkretnego, bo jakieś dwa filmy i tyle. Eh, te ich myślenie to czasami potrafi wkurzyć...

I tu Ciebie popieram. Po to mają TVP Sport by tam pokazywać. A nie w tym samym czasie pokazują i na TVP 2 i na TVP Sport jedno i to samo. Szkoda że na TVP Kultura jeszcze nie pokazują. To tak jak by np. ps1006 i 1pol transmitował w tym samym czasie mecze siatkówki reprezentacji Polski. Ĺťenada.
Ĺťona oczywiście zawiedziona bo nie ma jej serialu M jak miłość.
Awatar
bardzo ważna osoba
15-01-2013 09:36

U mnie również było niezadowolenie z powodu emisji jakiejś piłeczki ręcznej...
wink
Awatar
redaktor tvpolsat.info
zwycięzca quizu
15-01-2013 10:17

Emil, Mi tam piłka ręczna nie przeszkadza i oglądam te Mistrzostwa wink Ale wczorajszy mecz i tak oglądałem na TVP Sport icon_smile
Awatar
bardzo ważna osoba
15-01-2013 10:20

Bezsensem jest także brak TVP HD, TVP Seriale i TVP Sport w ofercie naziemnej telewizji cyfrowej. W końcu to są kanały telewizji publicznej, do której powinien mieć każdy obywatel dostęp. No ale według nich należy inaczej, a za TVP Seriale trzeba dodatkowo płacić poprzez 1tvm. Do tego dochodzi brak dotrzymywania słowa jeśli chodzi o star nowych kanałów. Planowane były TVP Film, TVP Dokument, TVP Rozrywka, TVP Cogito czy TVP Parlament (poprzez normalny sposób nadawania, a nie strumień w Internecie). Ĺťadne z nich do dziś nie wystartowały. TVP Dokument i TVP Rozrywka mające od dawna koncesje, znowu mają przesunięty termin startu. Miały być na przełomie 2012 i 2013 roku i wcześniej, ale przesunięto na jesień. Jesienią mają jeszcze wystartować odmienioe TVP INFO i regionalne TVP Regiony. Do planowanych kanałów doszły jeszcze w międzyczasie dziecięce TVP czy TVP Natura. Ciekawe czy to im wyjdzie czy jak zwykle nie. Moim zdaniem nie...
smile1
Edytowane przez Emil dnia 15-01-2013 10:27
Awatar
jestem zawsze
15-01-2013 11:16

WTA w TVP ale bez szlemów
http://www.wirtua...i-polsacie
Awatar
ekipa moderatorska
15-01-2013 11:41

Ale cały czas negocjują, umowa jeszcze nie podpisana.
bardzo ważna osoba
15-01-2013 11:47

Emil napisał(a):

Do tego dochodzi brak dotrzymywania słowa jeśli chodzi o star nowych kanałów. Planowane były TVP Film, TVP Dokument, TVP Rozrywka, TVP Cogito czy TVP Parlament (poprzez normalny sposób nadawania, a nie strumień w Internecie).

Ja cieszę się, że kanały nie wystartowały i mam nadzieję, że nie wydarzy się to szybko. Po co nam kolejne stacje pokazujące non-stop to samo? No tak, na TVP Film będziemy oglądać cały czas "Jak rozpętałem II Wojnę Światową" czy "Sami Swoi", więc sytuacja będzie taka sama jak na TVP Seriale. Moja koncepcja jest taka - zamknąć TVP Seriale i wstrzymać start nowych kanałów - a zaoszczędzone pieniądze zainwestować w rozwój już istniejących TVP 1, TVP 2, TVP Sport, Kultura czy Historia. Wyznaję zasadę "Lepiej mniej w lepszej jakości, niż więcej tylko po to, żeby było".
bywam tu czasem
15-01-2013 11:50

MC napisał(a):
Moja koncepcja jest taka - zamknąć TVP Seriale i wstrzymać start nowych kanałów - a zaoszczędzone pieniądze zainwestować w rozwój już istniejących TVP 1, TVP 2, TVP Sport, Kultura czy Historia. Wyznaję zasadę "Lepiej mniej w lepszej jakości, niż więcej tylko po to, żeby było".

Jak zamkniesz TVP Seriale to pieniądze nie zaoszczędzisz tylko stracisz. Przecież to obecnie najchętniej oglądany kanał "filmowy" w Polsce.
Udostępnij ten temat