Awatar
redakcja tvpolsat.info
16-06-2013 14:31

TVP3 musi być w Cyfrowym Polsacie, nc+ i w każdej kablówce, bo to jest właśnie ten kanał, który jest narzucony przez KRRiT. W kablówkach w wersjach regionalnych, na satelicie w wersji warszawskiej. Bo to właśnie kanał regionalny TVP, a nie TVP Info jest narzucony operatorom, razem z TVP1, TVP2, Polsatem, TVN, Pulsem, TV4. A więc TVP3 ma gwarantowane miejsce wszędzie, u wszystkich operatorów. Gorzej z TVP Info, które takim kanałem obowiązkowym nie będzie. To formalnie będzie nowy kanał, na nowej koncesji.
Awatar
przyjaciel strony
16-06-2013 21:42

Wszystko się zgadza MN.
To TVP3 jest narzucone must carry - tylko pytanie, który ośrodek a możę wszystkie? Dlaczego WARSZAWA a nie POZNAŃ?

Poza tym to TVP musi udostepnić sygnał TVP3 do emisji.
Platformy cyfrowe nie mają obowiązku umieszczania go na swoim transponderze. To TVP musi zadbać o miejsce dla niego.
Abonenci nc+ , n, C+ mają kanały DVB-T na liście więc tu jest mniejszy problem ( po prostu są juz udostepnione tylko trzeba mieć dekoder DVB-T)
CP nie ma na liście kanałów DVB-T i tunerów sat. z DVB-T.
Awatar
bardzo ważna osoba
16-06-2013 22:30

Właśnie, co z TVP INFO w DVB-T, skoro są dwie wersje regionalne? TVP3 zastąpi TVP INFO czy będzie TVP INFO i wersja regionalna TVP3?
Awatar
bardzo ważna osoba
16-06-2013 23:23

Skoro TVP INFO ma być od września stuprocentowym kanałem informacyjnym, to zapewne będzie tylko jeden kanał na multipleksie oraz oczywiście jeden kanał TVP 3. Przesadziliby gdyby były były po dwa kanały TVP 3, np. dla Dolnego Śląska TVP 3 Wrocław oraz TVP 3 Opole. Wtedy jakość kanałów III multipleksu nie byłaby najlepsza, nawet po wyłączeniu TVP 2 HD.
wink
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
17-06-2013 13:23

Opole pokonało TopTrendy.

http://media2.pl/...idzow.html

Oglądałem tylko Kabareton. Muszę przyznać, że obawiałem się powtórki z Sopockiej Nocy Kabaretowej, ponieważ występowali prawie wszyscy wykonawcy z Sopotu. Jednak, moje obawy okazały się bezzasadne. Napiszę więcej, satyrycy przygotowali ciekawsze skecze na Opole niż na sopocki kabaretowy maraton. Zdecydowanie śmieszniejsze. Całość krótsza. Oglądalność Kabaretonu była wyższa - 3 776 000 ( dla przypomnienia Sopocka Noc Kabaretowa - 3 210 232 ). Wcale się nie dziwię, ponieważ pomysł na kabareton opolski był bardzo dobry, natomiast sopocki maraton z kabaretami taki sobie. Dużą rolę odegrał też dzień - sobota ( Kabareton ), niedziela ( Sopocka Noc Kabaretowa ). Trzeba pogratulować organizatorom naprawdę dobrze przygotowanej imprezy.
Edytowane przez Posterunkowy dnia 17-06-2013 14:17
Awatar
bardzo ważna osoba
17-06-2013 16:01

Wiadomo coś o wynikach oglądalności dla kanału TVP Rozrywka w czasie emisji powtórki 50. KFPP Opole?
smile1
Awatar
ekipa moderatorska
17-06-2013 17:51

Tegoroczne wyniki Opola są wręcz kosmiczne. Nie mam pojęcia skąd tak wysoka oglądalność. W ostatnich latach było dużo gorzej, a tu nagle taki skokowy wzrost. Konkurencji w ten weekend nie mieli żadnej to pomogło. Ale i tak wyniki są znakomite.
Awatar
bardzo ważna osoba
17-06-2013 18:25

Zapewne brak premierowych odcinków seriali czy programów rozrywkowych zapewnił festiwalowi w Opolu tak wysokie wyniki. Dużo osób chciałoby coś właśnie jeszcze obejrzeć przed wakacjami, a tutaj jest okazja do obejrzenia w miarę ciekawej propozycji.
wink
Udostępnij ten temat