Awatar
redaktor tvpolsat.info
zwycięzca quizu
16-08-2013 03:45

Jesień 2013 w Telewizji Polskiej icon_wink
Telewizja Polska prezentuje jesienną ofertę programową. Rzetelne informacje, publicystyka i reportaż, atrakcyjne seriale,filmy fabularne i dokumentalne, kultura i rozrywka na najwyższym poziomie, a także transmisje z najważniejszych zawodów sportowych - to wszystko czeka widzów już od września w telewizji publicznej.
icon_arrow http://www.tvp.pl...j/12096156

Trochę przejrzałem opisy jesiennych ofert poszczególnych kanałów, no i zbyt dużo ciekawych propozycji dla mnie tam nie ma, zresztą tak jak prawie zawsze icon_wink Rzadko oglądam kanały TVP, zresztą tak jakoś zawsze wydaje się, że pomiędzy TVP a Polsatem i TVN jest jakaś przepaść icon_green Oczywiście najciekawsza propozycja to Liga Mistrzów icon_smile Superpuchar Europy i Superpuchar Hiszpanii też, ale nie rozumiem, czemu piszą o tym w jesieni, jak to jeszcze latem będzie icon_wink A mecze Reprezentacji Polski i tak oglądam w ps1006 icon_wink Jeśli chodzi o pozostałą ofertę (niesportową) to naprawdę niewiele jest tam dla mnie ciekawego, może zerknę na parę filmów, czy seriali i tyle wink

Rekordowe udziały TVP Seriale icon_wink
12 sierpnia kanał TVP Seriale uzyskał rekordowe, najwyższe udziały w rynku w grupie komercyjnej od początku swojego istnienia. Wyniosły one 2,33% (dane Nielsen Audience Measurement). W rankingu oglądalności wszystkich - ponad dwustu - polskojęzycznych stacji telewizyjnych, w grupie widzów w wieku 16-49 lat, TVP Seriale znalazł się tego dnia na 8 miejscu.

W grupie wszystkich widzów (osoby powyżej 4 roku życia) udziały TVP Seriale w rynku wyniosły 1,66%, co dało 12 miejsce w rankingu oglądalności stacji telewizyjnych w Polsce.
icon_arrow http://www.tvp.pl...e/12094972

No i kolejny już rekord TVP Seriale - szok, że ten kanał tak dobrze sobie radzi icon_surprised Przecież to zwykły kanał powtórkowy i nawet go nie ma w darmowym DVB-T icon_wink
Awatar
bardzo ważna osoba
16-08-2013 04:25

To tylko potwierdza fakt, że Polacy, nie wiem jakim cudem, na ogół lubią jakieś powtórki. To samo odnosi się do kanału TVP Rozrywka. Ciekawe jakie wyniki będzie przynosić TVP Regionalna.
wink

Znany jest już kolejny logotyp nowych regionalnych kanałów TVP. W tym przypadku jest to TVP Białystok. Może nic wielkiego, ale zawsze coś.

[center]
s.v3.tvp.pl/images/3/c/5/uid_3c59f31ac5b42d617a52d31738356a4a1376307704547_width_700_play_0_pos_3_gs_0.jpg
[/center]

Dodatkowo, jak poinformował użytkownik @Svipp z forum Media2.pl, oficjalne profile TVP Regionalnej na Facebook'u oraz Twitterze wystartują na dniach.
wink
Awatar
bardzo ważna osoba
18-08-2013 01:46

15 sierpnia na profilu Faktów TVP Wrocław pojawił się obrazek informujący o zmianach, które nastąpią za dwa tygodnie. Myślę, że TVP powinno wystartować już z promocją nowego kanału, nowej formuły kanałów regionalnej oraz nowego TVP INFO.

[center]
fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1157560_612183212136436_1029177061_n.png
[/center]
bardzo ważna osoba
18-08-2013 10:10

Emil napisał(a):
[center]
fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1157560_612183212136436_1029177061_n.png
[/center]

Po co kryją nowe logo TVP Wrocław jak i tak wiadomo jest jakie będzie.
rozkręcam się
19-08-2013 06:29

witam mam pytanie? jakoś nie jestem obeznany w temacie dlatego pytam czy kanał tvp regiony który już za nie długo startuje bedzie nadawał jako osobny całodobowy kanał na polskę? czy każdy osrodek regionalny bedzie nadawał swój program osobno? bardzo proszę o odpowiedz?
Awatar
przyjaciel strony
19-08-2013 08:55

Kanał będzie miał pasmo wspólne nadawane w tym samym czasie w każdym ośrodku regionalnym (nadawane z centrali w Warszawy - tak mi się wydaje) oraz pasma lokalne, które każdy ośrodek będzie miał własny program- to będzie taka hybryda - powrót do korzeni tv lokalnej

Jak ktoś jednak słusznie zauważył będzie to raczej tv wojewódzka niż regionalna, bo regiony nie zawsze pokrywają się z granicami administracyjnymi. Poza tym jakościowej zmiany to raczej nie będzie. Po prostu przeniosą pasma lokalne do TVP REGIONY, część magazynów z TVP INFO+ archiwalia + materiały z innych ośrodków regionalnych.
Ale uwaga: niewykluczone, że niektóre ośrodki będa mogły miec dłuższe pasma lokalne ze względu np. na transmisję wydarzenia sportowego

Poza tym z dzisiejszego wywiadu z wirtualnemedia.pl czytamy, że:
"- Interesować nas będą przede wszystkim sprawy blisko ludzi, widziane z perspektywy regionalnej, sąsiedzkiej, uniwersalnej. Mniej polityki, praktycznie bez wydarzeń międzynarodowych, więcej zaś problemów, o których ludzie rozmawiają miedzy sobą w domu, czy w pracy. Ponieważ programy regionalne mają swoje lokalne serwisy informacyjne, tu chcemy najważniejsze wydarzenia spuentować oraz mądrze, z wyczuciem skomentować - mówi nam Pasiuta."

Trochę chyba to rozmija się z rzeczywistością - polityki będzie sporo, bo w wielu ośrodkach dodatkowy program lokalny wypełniono ROZMOWĄ DNIA czy MAGAZYNEM SAMORZĄDOWYM,a tu raczej polityki nie unikniemy
Tematyka międzynarodowa to juz kompletne nieporozumienie
Ogólnie będzie dużo o tym samym - program informacyjny, zapowiedzi wydarzeń, rozmowy o wydarzeniach - to samo w różnych formach, dlatego właśnie moim zdaniem zmiany jakościowej nie będzie
Kanał będzie miał problem z pozyskaniem reklamodawców, bo raczej nie będzie kierowany do ludzi młodych
Edytowane przez rotalplus dnia 19-08-2013 09:00
Awatar
redakcja omediach.info
zwycięzca quizu
rozkręcam się
19-08-2013 14:05

czyli mam rozumieć że bedzie jeden kanał z wspólnym pasmem ośrodków regionalnych? tak? jak coś pomyliłem to proszę mnie poprawićicon_smile cxzekam na odpowiedz?
Udostępnij ten temat