Jedynka nareszcie pozbyła się tych paskudnych wycinanek zamieniając je na nową oprawę graficzną: https://youtu.be/...
Trzeba przyznać że wygląda naprawdę elegancko - prawdziwa ulga dla oczów i uszów.
To jest tak dobre że w przy zmianie kolorystyki i loga śmiało mogłoby się nadawać także do Dwójki.
Z tego co widzę Jedynka prezentuje wiele wariantów oprawy (m.in w zapowiedziach) więc zapewnie ona tak szybko się nie znudzi.
Jedni mają kółka, inni duże prostokąty(zakładki), jeszcze inni cienkie paski kolorowe a Jedynka sobie romby wymysliła - dla mnie to jest karykaturalne i wygląda to okropnie! Już minimalizm w Dwójce jest bardziej estetyczny niż te romby...
Wiem, że wszyscy cofają się do lat 90., gdzie nikt nie myślał o niczym innych jak figurach geometrycznych, bo to w modzie, ale tu nie wyszło
Właściwie to chyba TVP1 nie była pierwsza gdyż chyba wcześniej coś podobnego wymyśliły sobie kanały TVP HD i TVP Rozrywka. Jak widać pomysł z figurami został w rodzinie tylko przeniósł się do kolejnej stacji telewizyjnej.
Nie mniej jednak nowy pomysł Jedynki jest pożyteczny bo tamto coś (a mowa tu o wycinankach) co śmiało się być oprawą pierwszego programu państwowej telewizji odeszło już w niepamięć.
TVP właśnie skończył się prawa do turniejów tenisowych WTA. Biorąc pod uwagę ostatni wynik Radwańskiej, to ich wartość na pewno wzrośnie. Podobnie jak zainteresowanie innych nadawców. Wydaje mi się, że może być nawet 4 zainteresowanych: TVP, Polsat, Canal+ i Eleven. Dla każdej z tych stacji opłacalne byłoby dodanie kobiecych turniejów tenisowych do oferty.
Eleven to nie ma gdzie pokazywać teraz już obecnych praw. Ja bym EUROSPORTU nie wykluczył. Nie wiem czy CANAL+ będzie zainteresowany. Dodajmy, że mamy tylko wśród kobiet Radwańską i jej pojedyńczy duży sukces nie przesłoni tego, że zainteresowanie tym nie będzie wielkie