bardzo ważna osoba
19-05-2017 20:52

Coś czuje że gdyby nie śmierć matki to by nie zrezygnowała Festiwal sie sypie i bardzo dobrze tej zakłamanej pisowskiej telewizji icon_wink
Awatar
ekipa moderatorska
19-05-2017 21:52

Szykuje się spektakularna klapa. W dodatku sobota pokrywa się czasowo z meczem Polska - Rumunia, co bardzo odbierze widzów Opolu.
Awatar
bardzo ważna osoba
20-05-2017 15:20

Piasek, Szpak, Cerekwicka i Hyży również rezygnują z Opola.

Ci z Was, którzy towarzyszą mojej artystycznej drodze od wielu lat, wiedzą jak ogromnie cieszyłem się na świętowanie z Wami Jubileuszu 25 lecia. Na dzielenie się radością z muzyki w miejscu do tego idealnym, tam gdzie rodziły się największe talenty i gdzie składano hołd pamięci artystów, którzy przemijają pozostawiając w nas najpiękniejsze dźwięki.
W Opolu, prawdziwej stolicy piosenki. W Opolu, gdzie artyści zawsze stali ponad podziałami.

Do ostatniej chwili miałem nadzieję na to, że tak właśnie się stanie że i tym razem muzyką uda nam się przezwyciężyć tak głęboki podział w naszej Ojczyźnie.
Pozwólcie proszę, że dalej będę nosił w sobie tę naiwność, która jest jak mi się wydaję częścią każdej wrażliwej natury. Nie mogę jednak pozostać głuchy, na to co dzieje się wokół tegorocznej edycji festiwalu i wiem, że wielu moich Przyjaciół oczekuje ode mnie gestu solidarności, gestu przyzwoitego człowieka, którym zawsze byłem i będę.

Podjąłem zatem decyzję o wycofaniu swojego udziału z 54 KFPP w Opolu. Proszę wszystkich którzy cieszyli się wraz ze mną na mój pierwszy, opolski recital o zrozumienie i wsparcie.
Do zobaczenia na koncertach.

Wszystkiego dobrego Przyjaciele!

Andrzej Piaseczny

"Kochani. Nie zobaczymy sie w tym roku na Festiwalu w Opolu.Do zobaczenia (byc moze...) za rok".

Michał Szpak

Ponieważ muzyka była i będzie dla mnie zawsze ponad podziałami, informuję o swojej rezygnacji z udziału w Opolskich Premierach.
Do zobaczenia na koncertach...

Kasia Cerwkwicka

Kochani!
Niestety, nie zobaczymy się w tym roku na Festiwalu w Opolu, być może za rok w przyjemniejszych okolicznościach.
Pamiętajcie
PEACE, LOVE & MUSIC!
I do zobaczenia na koncertach!

Grzegorz Hyży
Edytowane przez Felippe dnia 20-05-2017 15:27
Awatar
redaktor tvpolsat.info
20-05-2017 15:27

Ale jaja, takiego czegoś w historii Opola nigdy nie było, solidarnie co rusz ktoś rezygnuje i trudno się temu nie dziwić.
Awatar
ekipa moderatorska
20-05-2017 15:30

Jeżeli jacyś artyści z powodów politycznych są wypraszani z tego typu festiwalu, to wszyscy pozostali myślący artyści muszą w ramach solidarności także zrezygnować. Nie wiadomo kto będzie rządził za kilka lat telewizja, co się w tym czasie zmieni i kto zostanie ze względów politycznych niezaproszony. Dlatego trzeba tego typu polityczne zagrywki zdusić w zarodku.
Awatar
redaktor tvpolsat.info
20-05-2017 15:37

Za chwilę do kompletu dołączą kolejni artyści, jak wszyscy to wszyscy icon_wink
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
20-05-2017 15:47

Ulala, już po prezesie Kurskim icon_green
Awatar
ekipa moderatorska
20-05-2017 15:49

Pietrzak zostanie. To im wystarczy. Minus jest taki, że za tydzień festiwal Polsatu, a nigdzie się o nim nie mówi tylko o Opolu.
Udostępnij ten temat