bardzo ważna osoba
15-01-2013 11:53

Przepraszam, nie sprawdziłem danych oglądalności, bazowałem na swojej opinii. Ale jeśli tak, to można udostępnić go w NTC, bo nie oszukujmy się - poziom oferty kanału nie jest powalający i myślę, że wiele osób ogląda go często z uwagi na sentyment do dawnych produkcji naszej publicznej telewizji.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
15-01-2013 12:03

Ja też uważam , że TVP powinna zostawić innym stacjom tv tworzenie kanałów tematycznych , bo TVP to w ogóle nie wychodzi - oni mają kanały tematyczne głupie jak but z lewej nogi icon_wink
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
16-01-2013 15:10

satkurier.pl/news...p-abc.html TVP składa wniosek o koncesję na kanał dziecięcy TVP ABC
Awatar
bardzo ważna osoba
16-01-2013 21:25

Jaki jest sens składania teraz wniosku o koncesje dla TVP ABC, skoro po pierwsze nie wiadomo czy Telewizja Polska S.A. dostanie miejsce w I multipleksie, a do drugie - kanał i tak miałby wystartować dopiero po 24 kwietnia 2014 roku. Ja w ogóle nie widzę w tym logiki...
smile1
Awatar
ekipa moderatorska
16-01-2013 22:21

To jest śmieszne i chore jednocześnie. TVP przynosi wielkie straty, oglądalność spada w szybkim tempie. A oni kupują dużo praw sportowych, które są bardzo drogie i nie da się na nich zarobić, jak np MŚ w Piłce Nowej do 2022 roku.
Do tego uruchamiają nowe kanały tematyczne, czym niesamowicie się chwalą. Tylko, że tam leca same powtórki. Wiecie jakie są 3 najsłabiej oglądane kanały w DVB-T? TVP Kultura, Historia i Polonia. Chcą zrobić kanał dla dzieci. Tylko, że w tym kanale będą powtórki starych programów, bo na nowe ich nie stać. Jaki w tym sens?
Awatar
bardzo ważna osoba
16-01-2013 22:30

Na pewno żaden, ale Julek Braun na pewno widzi w tym dużo sensu, skoro się na to decydują...
wink
bywam tu czasem
17-01-2013 12:04

Emil napisał(a):

Jaki jest sens składania teraz wniosku o koncesje dla TVP ABC, skoro po pierwsze nie wiadomo czy Telewizja Polska S.A. dostanie miejsce w I multipleksie, a do drugie - kanał i tak miałby wystartować dopiero po 24 kwietnia 2014 roku. Ja w ogóle nie widzę w tym logiki...
smile1

Sens jest taki, że aby wystartować w konkursie na MUX 1 trzeba złożyć wniosek do bodaj 27 lutego. A kanał ewentualnie wystartuje po zwolnieniu miejsca w MUX 1, czyli jak miejsce się zwolni we wrześniu to wystartują wtedy, data 28 a nie 24 kwietnia 2014 roku jest datą ostateczną.
Awatar
jestem zawsze
18-01-2013 09:11

MN napisał(a):

TVP Info ma od wczoraj nową grafikę, strasznie skopiowaną z TVN24.

www.tvpolsat.info/images/discopolotvp.jpg

A tak wygląda oprawa zmniejszona (mini) w czasie studio Lotto:
imageshack.us/a/img507/405/cbs.png
Udostępnij ten temat