Awatar
piszę coraz więcej
04-04-2013 09:09

To ile będzie tych TVP-ów, bo dziś jakiś niekumaty jestem icon_wink może przez ten żółty ser na śniadanie.
TVP1HD, TVP2, TVP Info, TVP Kultura, TVP Historia, TVP Regiony.
1. Czy jeśli TVP Rozrywka będzie w DVB-T, to po prostu tam wejdzie, czy coś będzie musiało czmychnąć?
2. Rozumiem, że TVP Polonii nie będzie na III multipleksie?
Awatar
ekipa moderatorska
04-04-2013 10:52

TVP ma swój własny MUX, który mieści 8 kanałów. Jest tam TVP1, TVP2, Info, Kultura, Historia, Polonia i 2 kanały HD. Kanały hd zostaną usunięte. I to miejsce zajmie Rozrywka i prawdopodobnie dokument.

Polonia też powinna zniknąć na rzecz np TVP Seriale. Nie rozumiem po co Polonia w NTC.
Awatar
piszę coraz więcej
04-04-2013 10:54

Czytałem, że Polonia ma zniknąć, a w zamian będą TVP Regiony.
Awatar
ekipa moderatorska
04-04-2013 11:47

To bardzo dobra decyzja, oby tak było.
Awatar
bardzo ważna osoba
04-04-2013 13:03

Obecność kanału TVP Polonia jest moim zdaniem bezsensowna, ponieważ jest to kanał skierowany do Polaków mieszkających zagranicą, a nie w Polsce. Jeżeli chodzi o TVP Rozrywkę, to TVP może zmniejszyć bit rate pozostałych kanałów, tak aby kolejny mógł się zmieścić. W końcu to jest telewizji cyfrowa i multipleks, to tak jak transponder na satelicie. Tylko może na trochę innych zasadach wszystko działa. Równie dobrze można usunąć TVP 1 i TVP 2, a zostawić tylko TVP 1 HD i TVP 2 HD. Jakieś miejsce mogłoby się znaleźć.
wink
Awatar
redaktor tvpolsat.info
zwycięzca quizu
09-04-2013 16:08

Taką otrzymałem odpowiedź od TVP na zapytanie, czy kanał TVP Rozrywka będzie niekodowany na satelicie Astra 19.2°E frown
Pragnę poinformować, iż program TVP Rozrywka będzie dostępny w MUX-3 (niekodowany) i na satelicie Astra 1Kr (kodowany w systemie NDS Videoguard, dostęp tylko przez operatorów kablowych).

A poniżej druga wersja logotypu tego kanału icon_smile
img23.imageshack.us/img23/8812/tvprozrywka01.jpg
Awatar
bardzo ważna osoba
09-04-2013 16:39

Czyli nie zobaczysz sobie kanału TVP Rozrywka w akcji.
wink

Przygotowujemy się do uruchomienia kanału TVP Dokument, który wystartuje w nieco późniejszym terminie. Ciekawe jaki dokładnie jest to termin i czy w tym przypadku TVP dotrzyma słowa. TVP Rozrywka w końcu wystartuje, ale po ponad 7 latach od pierwszej zapowiedzi! Ciekawe czy zarząd powróci do pomysłu uruchomienia kanału TVP Film.
wink
Awatar
redaktor tvpolsat.info
zwycięzca quizu
10-04-2013 15:39

Emil napisał(a):

Czyli nie zobaczysz sobie kanału TVP Rozrywka w akcji.
wink

Ale może od czerwca będę miał dostęp do tego kanału, bo jeśli chodzi o MUX3 to otrzymałem wiadomość, że "Planowany termin uruchomienia przemiennika w Starachowicach i nadajnika na Św. Krzyżu to 17 czerwca 2013r." icon_wink
Udostępnij ten temat