Awatar
bardzo ważna osoba
19-08-2013 14:18

Tak. To będzie właśnie TVP Regionalna, która będzie emitować wspólny program poza czasem nadawania programów lokalnych.
wink
rozkręcam się
19-08-2013 14:27

aha dzieki za odpowiedz a czy kanał bedzie dostepny na platformach? ja posiadam platforme cyfrowy polsat jeżeli tak? to czy bedzie on dostepny dla wszystkich abonentów plarform satelitarnych? proszę o odpowiedz?
Awatar
bardzo ważna osoba
19-08-2013 14:38

Kanał TVP Regionalna będzie objętą ustawą o must-carry, czyli to oznacza, że każda platforma cyfrowa oraz sieć kablowa będą musieli zaoferować ten. Platformy cyfrowej najprawdopodobniej warszawską mutację, a sieci kablowe lokalne, odpowiednie dla regionu, np. INEA będzie mieć TVP Regionalną z TVP Poznań.
wink
rozkręcam się
19-08-2013 14:46

dzieki za odpowiedz czyli mam rozumieć że na platformach bedzie dostepna warszawska wersja? a mgłbym zapytać dlaczego tak muszi być że na platformach tak? a w kablówkach tak? a czy wszyscy abonenci sat bedą mieć dostęp do tvp regionalnej? bardzo proszę o odpowiedz na moje pytaniaicon_smile?
Awatar
bardzo ważna osoba
19-08-2013 14:52

Od zawsze na satelicie była tylko warszawska wersja TVP 3, później TVP INFO. Widocznie platformy nie chcą marnować swojej pojemności, której praktycznie jest mało, na pozostałe 15 kanałów regionalnych. Z sieciami kablowymi jest prościej, ponieważ korzystają z regionalnych stacji czołowych, na których można utworzyć lokalną paczkę z kanałami, w tym przypadku regionalne ośrodki TVP czy prywatne telewizje.
wink
rozkręcam się
19-08-2013 14:57

acha czyli to pewne że platformy bedą musiały dodać ten kanał tak?? a czy bedzie on dostępny dla każdego abonenta? proszę o odpowiedz?
Awatar
bardzo ważna osoba
19-08-2013 15:16

TVP Regionalna z TVP Warszawa będzie musiała być w Cyfrowym Polsacie i nc+ i najprawdopodobniej będzie od najniższych pakietów oferowanych przez obie platformy.
wink
rozkręcam się
19-08-2013 15:21

emil wielkie dzieki za odpowiedzicon_smile mam już ostatnie pytanie? odnosnie nowego tvp info czy kanał po przemianie bedzie dostępny nadal we wszystkich pakietach tak jak jest obecvnie? czyli od mini HD? proszę o odpowiedz na moje ostatnie pytanie?
Udostępnij ten temat