bardzo ważna osoba
28-11-2013 18:59

Denerwuję mnie to że TVP ciągle zwleka z ogłoszeniem decyzji ws udziału w Eurowizji 2014 termin wstępnych zgłoszeń minął 22 listopada a oni dalej się zastanawiają Cała TVP icon_confused
Awatar
bardzo ważna osoba
29-11-2013 11:18

TVP Sport HD od 12 stycznia 2014 r.icon_smile
Awatar
bardzo ważna osoba
30-11-2013 16:15

TVP SPORT HD od 12 stycznia 2014 r. - komunikat prasowy

TVP SPORT od 12 stycznia będzie emitowany w jakości HD. Pierwszą imprezą, która zostanie pokazana w wysokiej rozdzielczości będą mistrzostwa Europy mężczyzn w piłce ręcznej z udziałem reprezentacji Polski.

Po TVP HD, TVP1 HD i TVP2 HD, także kanał sportowy telewizji Polskiej będzie emitowany w jakości HD. Na ukończeniu są prace związane z podniesieniem standardów technologicznych w zespole emisyjnym i postprodukcji (montaże). Nowy atrakcyjny wygląd zyska także Studio 7 przy ul. Woronicza 17, które jest wykorzystywane przez TVP SPORT.

Pierwszą imprezą, która w całości będzie transmitowana w wysokiej rozdzielczości przez TVP SPORTHD będą mistrzostwa Europy w piłce ręcznej mężczyzn, które dokładnie 12 stycznia 2014 r. rozpoczynają się w Danii. Reprezentacja Polski pierwszy mecz (z Serbią) rozegra dzień później - początek o godz. 18.00. W styczniu w TVP SPORT HD będzie można także zobaczyć na żywo między innymi: kwalifikacje i konkursy Pucharu Świata w skokach narciarskich z Wisły i Zakopanego oraz tenisowy turniej WTA z Paryża z udziałem Agnieszki Radwańskiej.

Co najważniejsze, dwie wielkie imprezy 2014 roku - Zimowe Igrzyska Olimpijskie w Soczi i mistrzostwa świata w piłce nożnej w Brazylii - będzie już można oglądać w całości w najwyższej jakości obrazu i dźwięku - nie tylko w TVP1 i TVP2, lecz także w TVP SPORT HD.

źródło: tvp.pl

Mam nadzieję, że TVP SPORT HD od samego początku będzie dostępny w ofertach nc+ oraz Cyfrowego Polsatu, a obie platformy mają raczej dobre relacje z TVP, a zwłaszcza operator nc+, czyli ITI Neovision.
wink
Awatar
redaktor tvpolsat.info
zwycięzca quizu
01-12-2013 03:28

Gdyby TVP Sport HD pojawił się od początku w Cyfrowym Polsacie to ciekawe, czy byłby dostępny dopiero od pakietu Sport HD - pewnie tak, bo w nim jest wersja SD tego kanału Telewizji Publicznej icon_confused
Awatar
piszę coraz więcej
01-12-2013 08:44

Nie oglądam TVP Sport. Czy na tym kanale były kiedykolwiek paski informacyjne z wynikami? Nigdy na takie coś nie trafiłem a dosłownie przed chwila coś takiego było na ekranie i znikło. Czyżby testy nowej grafiki?
bardzo ważna osoba
01-12-2013 09:28

przemekp To może TVP Sport przerzucą do Familijnego Max HD a wersję HD wrzucą do Sport HD icon_smile
Awatar
piszę coraz więcej
04-12-2013 12:13

Rzeczony pasek
images63.fotosik.pl/445/5511328c01bc0bcdm.jpg

Był już wcześniej?
bardzo ważna osoba
04-12-2013 12:15

Dzii napisał(a):

Rzeczony pasek
images63.fotosik.pl/445/5511328c01bc0bcdm.jpg

Był już wcześniej?

Zależy czy jest na stałe. Bo sam styl paska pojawiał się już po liftingu TVP Sport gdzie przesiedl na 16:9
Udostępnij ten temat