Awatar
redakcja tvpolsat.info
29-03-2014 18:43

No cóż, Polsat idzie sobie swoją ścieżką i na razie niech skupią się na promowaniu łyżwiarstwa szybkiego.
bardzo ważna osoba
29-03-2014 20:48

A ja bym nie chciał aby ktoś odebrał TVP prawa do pokazywania skoków niech zostanie tak ja jest zwłaszcza że w TVP skoki komentuje M.Rudziński więc aż chce się te skoki z takim komentarzem oglądać icon_smile
Awatar
bardzo ważna osoba
09-04-2014 17:15

Rekord i niespodzianka w "M jak miłość"

W poniedziałek 14 kwietnia w "M jak miłość" w TVP2 pojawi się nowy bohater i nie będzie to jedyna niespodzianka tego granego już od 14 lat najchętniej oglądanego serialu w Polsce, który właśnie ustanowił kolejny rekord: 1 kwietnia oglądało go aż 7 mln 556 tys.osób, co było najlepszym wynikiem od jesieni 2012 roku... czyli prawie co drugi Polak siedzący wtedy przed telewizorem i więcej niż co piąty z wszystkich powyżej 4 roku życia!

O popularności "M jak miłość" decyduje m.in. wielowątkowa, wciągająca fabuła i ciekawa obsada aktorska - w serialu występują zarówno artyści z dużym dorobkiem, jak i młodzi. W poniedziałek 14 kwietnia w 1056 odcinku pojawi się nowy bohater: doktor Wojciech Markowski. Rolę tę zagrał Mateusz Janicki, który popularność zdobył m.in. dzięki roli w serialu "Nad rozlewiskiem", a ostatnio widzowie mogli go oglądać w komedii "Wkręceni". Urodzony w Krakowie młody aktor występował też w innych serialach TVP: "Komisarz Alex" i "Czas honoru", a także w Teatrze Telewizji, m.in. w spektaklach "Doktor Halina", "Sprawa Emila B." i "Moje pierwsze honorarium". W "M jak miłość" Wojciech Markowski pozna Jankę i od razu spróbuje podbić jej serce. Kilka godzin po pierwszym spotkaniu, zapuka do jej drzwi i zaprosi dziewczynę na wieczorną imprezę. Czy flirt przerodzi się w prawdziwy romans i miłość?

Nowych wymiarów nabierze także przyjaźń Marka (Kacper Kuszewski) z Ewą (Dominika Kluźniak). Główny bohater serialu TVP2 planuje romantyczne oświadczyny nad jeziorem, ale ukochana zaskoczy go swoim zachowaniem. Czy po nietypowych oświadczynach nastąpi równie nietypowy ślub? Odpowiedź - tylko na antenie TVP2, w premierowych odcinkach "M jak miłość"!

Jesienią 2013 r. średnia widownia serialu Dwójki wyniosła 6 mln 615 tys. osób (udziały 41,8 proc.). W tym roku średnio każdy odcinek oglądało już 7 mln 141 tys. widzów przy udziałach 42,7 proc. To jedyny w Polsce masowo oglądany serial, którego i tak już ogromna widownia w tym roku systematycznie rośnie.

źródło: tvp.pl

Sam osobiście lubię ten serial i oczywiście go oglądam. Taki wynik oglądalności cieszy i potwierdza, że M jak miłość to jednak nie byle telenowela. Co do nowego aktora w obsadzie, to dodam, że Mateusz Janicki grał rolę Pawła w pierwszych 50. odcinkach 1pmnowe, po czym niestety został zastąpiony przez Mikołaja Krawczyka.
icon_smile
Awatar
ekipa moderatorska
09-04-2014 18:06

Serial co prawda trzyma poziom, ale to już nie jest ten sam serial co 10 lat temu. Wtedy to się oglądało z przyjemnością. A teraz to już naciągane za bardzo.
Awatar
bardzo ważna osoba
09-04-2014 18:35

WojtekCP napisał(a):

Serial co prawda trzyma poziom, ale to już nie jest ten sam serial co 10 lat temu. Wtedy to się oglądało z przyjemnością. A teraz to już naciągane za bardzo.

Tak jest z każdym serialem, który jest emitowany dość sporo czasu.
icon_smile
Awatar
przyjaciel strony
10-04-2014 10:43

Staszek napisał(a):

EBU przedłużyło prawa do wszystkich zawodów Pucharu Świata w dyscyplinach zimowych w Austrii do sezonu 2017/18. Więc TVP dalej będzie je pokazywać. I szanse na to, że Polsat przejmie np: Skoki narciarskie spadają do zera. Resztę praw ma prywatny pośrednik.

http://www.sports..._extension

Prawa dotyczą zawodów rozgrywanych NA TERENIE Austrii a nie zawodów FIS wogóle
"The contract covers FIS World Cup events in Austria"

Wśród tych zawodów są TYLKO 2 turnieje skoków w ramach Turnieju 4 Skoczni
Awatar
ekipa moderatorska
10-04-2014 19:05

Wiem, że tylko na terenie Austrii. Ale to były brakujące prawa, aby Puchary Świata w sportach zimowy mogły być sprzedawane w pełni przez prywatnego pośrednika.
Awatar
przyjaciel strony
10-04-2014 20:18

Nie wiem zatem skąd wniosek, że skoków może nie być w Polsacie. Najwyżej będzie bez T4S. Z drugiej nie wiem skąd takie dziwactwa wymyślają z prawami do czegokolwiek, że każdy ma po kawałku praw...
Co za bałagan...
Udostępnij ten temat