Dancing with the stars. Taniec z gwiazdami

Awatar
przyjaciel strony
08-03-2014 09:20

Początek wczorajszego TzG:
http://youtu.be/x...
wkręcam się
08-03-2014 11:02

Emil napisał(a):

Za TVN-u też tak chyba było.
icon_smile icon_wink

Ale tylko wtedy gdy było po 14 par. Gdy było 12 zawsze tańczyli od razu wszyscy.
Co do programu masa błędów technicznych, które mam nadzieję zostaną naprawione. Scenografia dla mnie zbyt cukierkowa. Przesadzili z ilością świateł, co aż męczy oczy. Głogowska nie była taka zła, ale początek Skrzyneckiej i Gąsowskiego tylko przyćmił nowych prowadzących.
Awatar
bardzo ważna osoba
08-03-2014 11:40

Z innym program też Polsat kombinował, z 1mbtmtm. Raz tyle odcinków, a może tyle, czy to na żywo, czy jeszcze nie. W Tańcu z gwiazdami zrobili po swojemu i widocznie tak im było lepiej.
icon_smileicon_wink
Awatar
ekipa moderatorska
08-03-2014 12:06

Wczoraj na cały występ jednej pary przeznaczali 10 minut: 2 minuty wstępu wideo, 2 minuty tańca, 4 minuty jury i 2 minuty na zakończenie. Gdyby wszyscy mieli tańczyć to program potrwałby do 23:30.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
08-03-2014 13:22

No cóż - pasowałoby, żebym coś napisał icon_wink. Program, mimo wpadek, które każdy widział, więc nie będę ich opisywał, bardzo mi się podobał. Niestety, nie mogę tego samego powiedzieć o kulisach. Były one chaotyczne, a pan Bilguun Ariunbaatar straszny - nie wiem, co on tam robi. Pani Popielewicz sama dałaby radę. Pan Bilguun Ariunbaatar sam chyba nie wie, jak prowadzi się program - trochę pajacuje, trochę nie - to nie jego formuła. I mówi niewyraźnie, coś pod nosem. Na dodatek macha ręką, jak ma być emitowany materiał, co jest irytujące.

A sam główny program bardzo dobry. Początek z panią Kasią i Piotrem cudowny. Pani Głogowska tradycyjnie bez rewelacji, ale dość poprawnie. Pan Ibisz wbity w ten garnitur z muszką nie "pajacował". Wypadł bardo dobrze. Jury - miłe zaskoczenie. Pan Grabowski naprawdę świetny - dużo humoru. Pan Malitowski za bardzo chciał popisać się wiedzą taneczną, przez co jego wypowiedzi były często po prostu niezrozumiałe, bo używał zbyt wielu fachowych pojęć. A panie - też cudownie - te dogryzanie, jak za czasów TVN, ujmujące icon_wink.

Start był dobry, wpadki były, ale to nie jest dziwne. Pierwsze koty za płoty. Do poprawy kulisy - zdecydowanie. Po co w tych kulisach powtarzać to co było przed chwilą w programie. Oczekiwałem jakichś materiałów z prób, dodatkowych ekskluzywnych materiałów. Plus, że program był bez przerwy reklamowej. I bardziej trzeba zaznaczać, że kulisy są w Polsat Cafe. To, że pan Ibisz raz to powiedział to za mało.
Awatar
przyjaciel strony
08-03-2014 13:39

Poza tym większość to kopia z TVNu: lektor, orkiestra, brak nowych tańców, formułki wygłaszane przez prowadzących (wpadka z suflerką, która podpowiadała Ibiszowi była zabawna:-)

Miało być po swojemu
Gorszy : wygląd greenroomu czy jakkolwiek to brzmi

Ogólnie nie było także "instrukcji programu" tj. prowadzacy nie informują o pkt. od widzów, jury (chodzi o ostateczną punktację) o powrocie na parkiet, przejście do greenromu, przerwach na reklamę

Oczywiście bryluje tylko internet LTE....
jestem zawsze
08-03-2014 13:40

Program na wysokim, światowym poziomie. Scenografia w niektórych elementach jest przesadzona, ale o wiele lepsza niż na TVN. Jest bardziej kolorowo i rozrywkowo.
Najlepiej wypadło samo otwarcie programu od odliczania do czołówki. Świetnie przygotowane widowisko. Następna część z dawną parą prowadzących też oczywiście bardzo dobra i pomysł godny uznania, jednak niepotrzebne było to nachalne reklamowanie "Twoja twarz brzmi znajomo" od samego początku icon_wink Ibisz był spięty i mocno zestresowany, ale wyrobi się icon_wink Jednak prowadzenie było eleganckie, jak na ten program przystało icon_wink

Przy wynikach była wpadka, że słychać było reżysera, jak mówi prowadzącym do słuchawki coś w stylu "jeszcze nic nie mówimy, teraz światła" icon_lol ale ta i inne wpadki zostały przyćmione przez wszystkie plusy.

Nie podoba mi się jedynie "pokój gwiazd". Na TVN było lepiej, luźniej, gwiazdy czekające na swój występ, były bliżej tych, którzy przed chwilą tańczyli icon_wink
Jeszcze za słabo widać noty jury na grafice. Powinny być w takim prostokącie jak te 2 okienka. Pan Grabowski ma utrudnioną rolę, bo nie może opierać się na ocenach jurorów znających się na tańcu, dlatego że Ivona Pavlović siedzi za nim, a nie przed nim, ale myślę, że przed werdyktem powinni się konsultować icon_wink Ale co pozytywnie mnie zaskoczyło to to, że oceny jednak były surowe jak na pierwszy odcinek, nawet od Beaty Tyszkiewicz icon_wink

Co do występów samych pań i panów, to zawsze na TVN tak było, że w pierwszych dwóch odcinkach oddzielnie, a od 3 wszystkie gwiazdy icon_wink Jednak szkoda, że od pierwszego odcinka musimy żegnać się już z jedną parą icon_cry

Polsat ten program ożywił icon_smile
Awatar
bardzo ważna osoba
08-03-2014 13:44

Jeśli chodzi o pana Malitowskiego, to również się zgodzę. Dużo popisu, jeśli chodzi o wiedzę, a same gwiazdy też mogłyby go niezbyt dobrze zrozumieć. Chciał się jeszcze trochę wpasować w luźny klimat. Pani Iwona Pavlović również po swojemu, czyli czasem zbyt ostro coś powie, ale przynajmniej tak, aby było wiadomo, co było dobrze lub nie tak. Choć wydaje mi się, że przy Karolinie Szostak trochę nadużywała określeń dotyczących ciężaru i wagi. Byłem ciekaw, jak wypadnie Andrzej Grabowski. Oczywiście bez zarzutów bardzo dobrze. Natomiast pani Beata Tyszkiewicz, to moim zdaniem, czasami opowiada tak, jakby była troszkę na haju. Oczywiście to tylko moje zdanie. Teraz trzeba odliczać czas do następnego piątku, który powinien pewnie jeszcze lepiej wypaść. Jednak nie można wątpić w to, że ten program będzie miał chyba największą oglądalność ze wszystkich. Zwłaszcza, że jest to powrót po paru latach i ludzie z ciekawości też pewnie obejrzeli pierwszy odcinek. Odnośnie gwiazd, to największym nieporozumieniem jest chyba uczestnictwo tego całego Dawida Kwiatkowskiego. Kim on w ogóle jest, aby w tak wczesnym wieku i bez praktycznie żadnej kariery, pojawił się w tak poważnym programie. To tyle ode mnie.
icon_smileicon_wink
Udostępnij ten temat