Polsat News 2 - dyskusja ogólna

jestem zawsze
30-12-2016 14:58

Niech zlikwidują ten kanał na stałe. Przecież to już 3 podejście i znów nie wyszło...
Awatar
redakcja tvpolsat.info
30-12-2016 15:44

Polsat News 2 -> Polsat Docu?
Awatar
bardzo ważna osoba
30-12-2016 16:10

Ale przecież mają odrębną koncesję na Polsat Docu. A z drugiej strony, w ramówce mogłoby być to co kiedyś w weekendowej ofercie Polsatu Biznes.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
30-12-2016 17:45

Bardzo mnie to dzisiaj wzruszyło, choć nikt się wprost nie pożegnał.

Polsat News 2 to chyba kanał nie na dzisiejsze czasy, a szkoda.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
03-01-2017 12:54

Trzeba przyznać, że stacja bardzo szybko reaguje na każde wydarzenie i od razu przerywa powtórki, żeby pokazać konferencje itp. Tak jak zapowiedziano, tak jest.

Wygląda to tak jak bywało w weekend, gdy też pokazywano transmisje. Program jest przerywany jinglem Polsat News 2 i od razu jest transmisja. Oczywiście, zazwyczaj stacja już nie wraca do rozpoczętej powtórki. Wolne miejsce jest wypełniane na rożne sposoby, np. "Światowidzem" czy kamerami pogodowymi.
Awatar
ważna osoba
04-01-2017 00:12

Bardzo zasmuciły mnie ostatnie zmiany. Choć PN2 nigdy nie był moją stacją informacyjną pierwszego wyboru (tą jest PN), tak dość często przelączałem się na drugi kanał bezpośrednio po zapowiedzi jakiejś rozmowy w pierwszym. I nigdy nie przelączałem dalej, inaczej mówiąc nie byłem zawiedziony. Mimo że jak na standardy rozmowy były dość długie, dyskusji w studiu chciało się słuchać jeszcze i jeszcze. To za sprawą dobrze dobranych gości (żywo zainteresowanych tematem, mających coś ważnego i ciekawego do przekazania), jak i przygotowanych prowadzących.

W odniesieniu do wcześniejszych inkarnacji kanału, ta kojarzy mi się najlepiej, za sprawą pogłebiony dyskusji, programu Wysokie C Małgorzaty Ziętkiewicz, Pociąg do polityki Beaty Lubeckiej i wieczornych propozycji To był dzień na świecie i WidziMiSię (choć na te ostatnie rzadziej trafiałem z racji czasu, a PdP głównie oglądam w PN).

Co do spraw kadrowych, na tyle na ile znam sposób funkcjonowania podobnych konglomeratów jak Grupa CP, redukcja etatów to rzecz realizowana na samym końcu, bo najgorsze co można zrobić to pozbyć się najważniejszego aktywa, w tym przypadku dobrych dziennikarzy. W redakcji biurko się zawsze wolne znajdzie, w dodatku pełne nowych zadań.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
12-01-2017 00:30

Polsat News 2 wygasły prawa do wszystkich zagranicznych dokumentów. To były te dokumenty, które kupiono jeszcze dla Polsat Biznes. Prawa wygasały stopniowo, a jako ostatnie zniknęły anteny "Pleces to be" ("Gdzie warto bywać?"), "Mistrzowie rzemiosła" i "Dragon's Den".

Zwłaszcza trochę żal tych dwóch krótkich cykli - "Pleces to be" i "Mistrzowie rzemiosła". Je pokazywał też Polsat News jako zapychacz przed "To jest dzień", gdy ten zaczynał się o 17:00.

Żal, bo teraz dziury w ramówce Polsat News 2 wypycha starymi skrótami "WidziMiSię". Zwłaszcza non stop leci rozmowa o reklamie Allegro z grudnia, którą prowadzi Michał Figurski.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
26-01-2017 17:53

Teraz tak wygląda przerwanie powtórek dla transmisji i zakończenie transmisji. Krótko mówiąc, zamiast standardowego jingla jet nowy i krótszy.

Udostępnij ten temat