Polsat News 2 - dyskusja ogólna

Awatar
przyjaciel strony
29-05-2014 16:04

W logo nowego kanału intrygował mnie ten plus z dodatkiem żółtego kwadracika. Stwierdziłem, że gdzieś podobny już widziałem.
Bliźniaczo podobny znak został dodany do oprawy programu "Akademia zdrowia' w TVP Info, wykonana przez firmę 3colors. Pytanie czy cała oprawa będzie może ich dziełem? Czy to jednak przypadek?
s25.postimg.org/q5had2cfv/akad.png
s25.postimg.org/6c56kcz23/i_ZQUsir_Jspa_OA.jpg
Awatar
redakcja tvpolsat.info
30-05-2014 13:33

Mam już informację na 100% pewną prosto ze stacji. Po szybkim remoncie studio Polsat Biznes "w znacznej mierze zostanie wykorzystane przez Polsat News+". Wszystkie szczegóły, łącznie z ramówka, powinny pojawić się już na dniach.

Tak więc pozostaje nam czekać na efekty remontu icon_smile.
Awatar
ekipa moderatorska
30-05-2014 13:57

Czyli dlatego kończą dziś emisję programów o remont. Bo tak by mogli do końca emitować swoje programy.
Awatar
bardzo ważna osoba
30-05-2014 14:09

WojtekCP napisał(a):

Czyli dlatego kończą dziś emisję programów o remont. Bo tak by mogli do końca emitować swoje programy.

O tym, że kończą emisję premierowych programu ze względu na remont studia, wiadomo od jakiegoś czasu.
icon_smile
Awatar
przyjaciel strony
31-05-2014 12:37

Fajerwerków nie spodziewam się żadnych.
Martwi mnie, że tak naprawdę niewiele z tym studiem można zrobić. Tak już było:
andrzejpietraszek.pl/new/wp-content/uploads/2013/04/Polsat-studio-realizacja.jpg

... i tak też:
i.cubeupload.com/YOyF79.png

Utworzenie studia i próby w tydzień? Nie sposób dziwić się sceptycyzmowi.
To studio sprawia wrażenie małej puszki, do której nie można nawet takiej kamery wstawić:
tvpolsat.info/images/news/pn6.jpg

a bez niej kadrowanie niestety mało dynamiczne.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
31-05-2014 13:53

Małe sprostowanie icon_wink. Na zdjęciu nr 1 jest studio na giełdzie, a na zdjęciu nr 2 studio na Ostrobramskiej - to są dwa różne miejsca. Ale fakt, studio Polsat Biznes / Polsat News+ na Ostrobramskiej - bo o tym mowa - jest małe. Na cuda nie ma co liczyć - po prostu będzie inna scenografia - studia fizycznie nie powiększą. Mogą je jednak powiększyć optycznie icon_wink.
bardzo ważna osoba
31-05-2014 16:00

Jeśli umieścią prawie wszystkie kamery na suficie to możliwe, że optycznie powiększą studio. Takby kamery nie zajmowały połowy studia.
Ponownie przytoczę studio BBC:
s20.postimg.org/z49z0ozfx/images.jpg

Jak widać nie jest wielkie, ale wrażenie robi.
Awatar
bardzo ważna osoba
02-06-2014 23:15

Do piątku zostaną ujawnione kolejne szczegóły dotyczące kanału.
icon_smile
Udostępnij ten temat