Polsat News 2 - dyskusja ogólna

bywam tu czasem
08-06-2014 15:52

No ale chyba w końcu przyjdzie taki czas że 1polnew zmieni w jakiś sposób studio. Wydarzenia też przed startem kanału miały inne a je zmienili. W końcu się tego doczekamy. Już wolę jak jest tyle lat te same z kosmetycznymi zmianami niż tak jak TVP info zmieniać co pół roku aby tylko przyciągnąć oglądalność.
Awatar
ważna osoba
08-06-2014 15:56

Obecnym archaizmem w 1pol na pewno się nie przyciągnie nowych widzów, a już nie mówię by konkurować z tvn24.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
08-06-2014 16:03

POLSAT 24 N HD, Ale pan Kukielak bodajże mówił w piątek, że Polsat News osiągnął sukces finansowy - zarabia na siebie. A to jest kluczowe. A jak wszyscy wiemy, żeby nadal zarabiał, nie mogą podwyższać nakładów, bo chcą, żeby kanał nadal był na plusie. Czyli zarabia, ale nie aż tak, żeby szaleć icon_wink.
Awatar
bardzo ważna osoba
08-06-2014 16:06

No to jest chyba jedno z kluczowych pytań - czy taki typowy talking-headowy kanał - że tak to nazwę - będzie chętnie oglądany.
icon_smile
Awatar
ekipa moderatorska
08-06-2014 16:25

A ja napiszę tak, że właściwie żadne studio nie jest najważniejsze w kanałach informacyjnych (choć co prawda w ten sposób sami siebie prezentują) lecz sposób przedstawiania informacji. I ja się tym kieruję głównie.
Awatar
bardzo ważna osoba
08-06-2014 16:33

Jednak ono jest ważne, bo m.in. przedstawia na jakim poziomie jest dana telewizja. Konkurencyjna TVN 24 ma studio na wysokim poziomie, bo też dużo pieniędzy wkładają we wszystko. W Polsacie jest inaczej, bo na wszystkim oszczędzają.
icon_smile
Awatar
przyjaciel strony
08-06-2014 17:13

Studio mnie nie powala, ale wiele się nie spodziewałem po tej klitce. Mam nadzieję że pomimo tego, jakoś to będzie wyglądać w miarę przyzwoicie (o ile może).

Nie porównywałbym studia startowego TVP Info (2007r.), a tego w którym urzędować będzie PN+ (2014r.), bo technologia, możliwości realizacyjne jak i projektowanie takich pomieszczeń poszły do przodu i wstydem aby Polsat coś takiego serwował.

Już nawet TV Trwam ma większe studio wykorzystywane co prawda w jednym programie, ale jednak icon_lol
s25.postimg.org/a5rsefqt7/ibk_DGQma_G1xj_Qn.jpg
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
08-06-2014 17:38

Lord_info napisał(a):

Już nawet TV Trwam ma większe studio wykorzystywane co prawda w jednym programie, ale jednak icon_lol
s25.postimg.org/a5rsefqt7/ibk_DGQma_G1xj_Qn.jpg

I to jest dopiero wstyd dla PN+!!!
Udostępnij ten temat