Polsat News 2 - dyskusja ogólna

Awatar
redakcja tvpolsat.info
09-06-2014 20:13

MN napisał(a):

To fakt - kamery mogą być fajne, ale reszta ramówki pomyłkowo lub celowo jest poprzesuwana w czasie. Np. "Premierzy" o 20:15. "Państwo w państwie" też o 20:15. Z kolei "Gość Wydarzeń" o 19:26.

Pewnie nie chcą w weekend osłabiać Polsat News i stąd te obsuwy czasowe, żeby faktycznie programy się nie pokrywały.

W końcu to jest Polsat News+, a pamiętamy co prezentował TVN HD+1 icon_lol

A z malutkich szczegółów: dodano cień pod zegarem.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
09-06-2014 20:18

No tak icon_wink. Zegar wygląda lepiej - oczywiście jest bardziej czytelny i widoczny zarówno na jasnym, jak i ciemnym tle. Bardzo fajnie, że tak szybko reagują.
bardzo ważna osoba
09-06-2014 20:44

Wielki + dla 1pnpl za wstawienie jakiegoś bimu, mały bo mały, ale zawsze to coś.
Awatar
zwycięzca quizu
bardzo ważna osoba
10-06-2014 13:11

Teraz podczas konferencji Premiera wyświetlana jest żółta belka z informacją o planach rządu, bardzo ładnie to wszystko wygląda, estetycznie, ale... no właśnie, zawsze musi być jakieś ale icon_wink, przełączyłem na PN i co się okazuje? Zarówno PN, jak i PN+ transmitują tą samą konferencję prasową. Czysta głupota!
Awatar
redakcja tvpolsat.info
10-06-2014 14:37

Dzisiaj przynajmniej rozmowy są na różne tematy, a nie jak wczoraj - wszystkie o narkotykach. Co do konferencji - jeszcze za czasów Polsat Biznes równolegle transmitowano konferencje premiera, także te, które nic z biznesem nie miały wspólnego icon_wink.

Ĺťółta belka.
MN dodał/a następującą grafikę:
belkaz.jpg
Awatar
ważna osoba
10-06-2014 15:49

Włączyłem wczoraj tak tylko z ciekawości PN+ w porze nadawania "Prawy do Lewego, Lewy do Prawego" i ku własnemu zaskoczeniu zostałem do końca programu. Konkurencyjnej TVN24BIŚ jeszcze mi się nie zdarzyło oglądać dłużej niż przez chwilę. Bieżący temat społeczny, rzeczowa dyskusja i ciekawi goście - to wystarczy, aby skutecznie odwrócić uwagę od widocznej "taniości" oprawy, studia i niskiej rozdzielczość nadawania kanału.

Na przykładzie PN+ (jak i wcześniejszego Polsat Biznes) widać jak wiele zainwestowano przed laty w Polsat News. Czego by nie powiedzieć, mimo upływu czasu oprawa jak i studio PN nadal na miarę czasów.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
10-06-2014 16:38

Tu masz rację. W Polsat News wpompowano mnóstwo gotówki - potem to się odbijało czkawką, bo stacja nie zwracała się tak szybko jak powinna i zaczęły się cięcia. Oprawa i studio to jedno, ale pamiętamy przecież pierwszą ramówkę Polsat News, gdzie była ogromna różnorodność programów. Zespół był ogromny - potem sporo osób pozwalniano, a wiele programów wypadło.

Nikt już nie powtórzy tego błędu i w Polsat News+ nie wpompuje wiele gotówki. Może doinwestują kanał, gdy zacznie na siebie zarabiać.
Awatar
bardzo ważna osoba
10-06-2014 16:50

W dekoderach nc+ wciąż nie zmieniono nazwy kanału, ani tym bardziej nie dodano EPG.
icon_wink
Udostępnij ten temat