Polsat News 2 - dyskusja ogólna

Awatar
redakcja tvpolsat.info
10-06-2014 17:59

Ale na stronie nc+ logo jest podmienione icon_wink.

Mogę już na 100% powiedzieć, że pasek Polsat News+ jest żywcem skopiowany z paska Polsat News. To jest dokładnie to samo, tylko po prostu informacje się przesuwają, a nie zmieniają. Są te same kategorie informacji. Nawet jest kategoria Polsat News, gdzie zapowiadane są programy Polsat News, a nie Polsat News+. Z jednej strony super, bo nie mają roboty dodatkowej, ale z drugiej - warto by chociaż dopisywać swoje informacje o gościach. No chyba, że się nie da. Chociaż wczoraj widziałem na pasku coś o "GW. Dogrywce". Ale to może było też na pasku Polsat News i dlatego.

Tak jak pisałem wczoraj, wszystko jest aktualizowane w tym samym momencie, co w Polsat News. Pasek zmienia się w pilny też w tej samej chwili.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
10-06-2014 18:17

Pewnie pasek jest agregowany w XML, system emisyjny od razu dostaje nagłówek "PILNE" i zmienia typ wyświetlania.
Awatar
bardzo ważna osoba
10-06-2014 18:43

Na stronie to żaden problem, choć w jednym miejscu jest pierwotne logo, a w innym obecne, ale to raczej wina Polsatu, bo nagle zmienili decyzję, a informattcy z nc+ byli już przygotowani, ale na inne właśnie logo.
icon_smile
Awatar
redakcja tvpolsat.info
10-06-2014 18:53

A może wina Tuska icon_wink? Wina to jest po ich stronie, że nie potrafią zrobić prostej aktualizacji. A logo znane jest od piątku.

Zmniejszyli logo stosowane m.in. podczas emisji "Wydarzeń".
MN dodał/a następującą grafikę:
zmniejszone.jpg
Awatar
piszę coraz więcej
10-06-2014 19:26

I bardzo dobrze. Wczoraj duże logo PN+ zasłaniało napis przy grafice.
Edit: Tak się teraz patrzę i w Gościu Wydarzeń Dogrywce nadal pokazywany jest szary pasek Polsatu News. Powinien być to pasek 1pnpl
icon_idea
Edytowane przez kacper2101 dnia 10-06-2014 19:34
Awatar
redakcja tvpolsat.info
10-06-2014 20:00

Dzisiaj pojawił się napis POWTÓRKA. Wczoraj go nie było.
MN dodał/a następującą grafikę:
powtroka.jpg
Awatar
bardzo ważna osoba
10-06-2014 20:19

Obecny logotyp podczas 1wydpl jest całkiem okej. Taki sam rozmiar powinien być na Polsacie News, bo w porównaniu, to tam jest ono wielkie.
icon_wink
bardzo ważna osoba
10-06-2014 22:50

Paski informacyjne w PN+ przypominaja mi te z poczatków TV Biznes. A wiecie może czy wszyscy z PB przeszli do PN+ np.: D. Kwiecień czy M. Mularczyk.
Ocena ogólna PN+ to 4 icon_smile
Udostępnij ten temat