Polsat News 2 - dyskusja ogólna

Awatar
ważna osoba
31-07-2014 22:54

I Gościu Wydarzeńicon_smile
Awatar
bardzo ważna osoba
31-07-2014 23:03

Czyżby poza zmianą nazwy miały być także zmiany w ramówce?
icon_wink
Awatar
bardzo ważna osoba
31-07-2014 23:05

Ostatnio dużo pracuję i nie mam zbytnio czasu na komentowanie, ale to, co się stało wymaga komentarza.

Kpina. To i tak mało. Ĺťadna, podkreślam żadna poważna stacja (a za taką uważa się Polsat) nie dopuściłaby do czegoś tak żenującego. Najpierw, kiedy był to jeszcze Polsat News +, był cyrk z logo, które było według mnie idealne i miało własną, dobrze zrobioną animację. Zniszczyli je wrzucając marny znaczek z Plusa. Teraz zmiana nazwy na "dwa" i ta obrzydliwa "dwójka" w logo, która stałym widzom kanałów Polsatu kojarzy się ze słowem 'powtórka'.
Gdzie się podziała ta ambicja na kanał z plusem, z wartością dodaną? To niby tylko nazwa a jak wiele pokazuje. Kompletna dezintegracja, syf, burdel i totalne niezorganizowanie.

Popieram zdanie, że ktoś powinien za to beknąć.

Aha, jeszcze jedno. Zobaczycie, że w komunikacie będzie jakiś tani bełkot, na przykład o tym, że zawartość kanału się nie zmienia, że nadal będzie tak samo profesjonalnie itd. Nie spodziewałbym się niczego spektakularnego. Tam musi chodzić o "coś". A jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o...
Awatar
ważna osoba
31-07-2014 23:08

Może 1wydpl 15.50 i Gość Wydarzeń nie będą już w 1polnew 2 icon_question
rozkręcam się
31-07-2014 23:14

Wątpliwe jest to, żeby ktoś za tą zmianę "beknął". Ktoś z "góry" musiał zarządzić/zaakceptować taką zmianę i narzucić taki nagły rebranding. Ten pomysł raczej nie zrodził się wcześniej jak dziś. Gdyby taki zamysł pojawił się wcześniej to myślę, żeby pojawił się jakiś komunikat, choć to tylko Polsat...
Awatar
bardzo ważna osoba
31-07-2014 23:20

jakub0947 napisał(a):

Wątpliwe jest to, żeby ktoś za tą zmianę "beknął". Ktoś z "góry" musiał zarządzić/zaakceptować taką zmianę i narzucić taki nagły rebranding. Ten pomysł raczej nie zrodził się wcześniej jak dziś. Gdyby taki zamysł pojawił się wcześniej to myślę, żeby pojawił się jakiś komunikat, choć to tylko Polsat...

Ewidentnie coś się musiało wydarzyć. Polsat czasami ma odpały i czasami dzieją się takie rzeczy, ale to było zbyt nagłe. I ktoś, kto nie przypilnował tej nazwy jest jak najbardziej odpowiedzialny. To jest ogólnopolska stacja, a nie jakiś osiedlowy radiowęzeł... Takie zmiany tylko szkodzą stacji. Nie przypominam sobie, żeby takie zabawy z nazwą były po rebrandingu w TVNie, a nazwa jest co najmniej śmieszna - "BiS".
Jak pisał Staszek, to też dziwne i śmieszne, że stało się to w środku dnia.

Krótko mówiąc, miał być mega poważny kanał a jest cyrk.
Awatar
bardzo ważna osoba
31-07-2014 23:25

Obstawiać można dwa powody - KRRiT przyczepiła się do nazwy, bo mogła tworzyć, a właściwie jednak tworzyła, pewną reklamę Plusa, a drugi to taki, że jednak operator nc+ mógł mieć pewne wąty odnośnie "+" w nazwie. Nie bez powodu chyba nie zmieniono identyfikacji kanału w EPG.
icon_smile
Awatar
ważna osoba
31-07-2014 23:30

Jestem ciekaw co będzie w oficjalnym komunikacie stacji.
Udostępnij ten temat