Polsat News 2 - dyskusja ogólna

Awatar
bardzo ważna osoba
31-07-2014 23:33

Tego jest ciekaw każdy. Może już po północy na WM.pl coś będzie. Było trochę czasu na to, aby się skontaktować z kimś z Polsatu.
icon_wink
Awatar
redakcja tvpolsat.info
01-08-2014 00:21

Powodem zmiany nazwy są problemy prawne - spór z nc+ o znak "+".
Awatar
redakcja tvpolsat.info
01-08-2014 00:30

Mam wrażenie że szykuje nam się "zimna wojna" jak onegdaj pomiędzy CYFRA+ i Cyfrowym Polsatem i Polsaty "wyjdą" z nc+ przy pierwszej możliwej okazji.

PS. Jakoś nikomu z CYFRY+ nie przeszkadzał SportKlub+.

PSS. Idąc za ciosem prawnicy ITI Neovision powinni wystąpić przeciwko sieci Plus. Też mają + w logo.
Awatar
bardzo ważna osoba
01-08-2014 00:30

Może wydawać to się idiotyczne, ale Groupe CANAL+ po tylu latach działalności mogło sobie jakoś uznać ten znak za swój produkt czy coś podobnego. Zobaczymy jak się potoczy ta sprawa. Skoro jest to już spór prawny, to pewnie trochę czasu zajęły im jakieś rozmowy, aż doszło do nagłej zmiany nazwy kanału dzisiaj, znaczy wczoraj.
icon_smile

PT napisał(a):

Mam wrażenie że szykuje nam się "zimna wojna" jak onegdaj pomiędzy CYFRA+ i Cyfrowym Polsatem i Polsaty "wyjdą" z nc+ przy pierwszej możliwej okazji.

PS. Jakoś nikomu z CYFRY+ nie przeszkadzał SportKlub+.

Może dlatego, że kanału w ogóle nie było w CYFRZE+. Poza tym, też nie wiadomo czy nie doszło do wewnętrznych potyczek i rebranding na FightKlub mógłby być skutkiem tego, że komuś z CANAL+ Cyfrowego to przeszkadzało.
icon_wink
Edytowane przez Emil dnia 01-08-2014 00:32
Awatar
redakcja tvpolsat.info
01-08-2014 00:32

To, że ktoś sobie rości prawa do czegoś nie oznacza, że je ma.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
01-08-2014 00:34

Tak czy siak, Polsat się SKOMPROMITOWAŁ. No niestety. O wszystkim można było pomyśleć parę miesięcy temu. Zmienianie nazwy kanału w ciągu dnia, bez zapowiedzi i bez wytłumaczenia przejdzie do historii polskich mediów, niechlubnej historii.
Awatar
bardzo ważna osoba
01-08-2014 00:38

PT napisał(a):

To, że ktoś sobie rości prawa do czegoś nie oznacza, że je ma.

A skąd wiesz, że CANAL+ takowych nie ma?
icon_wink
Awatar
redakcja tvpolsat.info
01-08-2014 00:39

Niczego takiego nie napisałem.
Udostępnij ten temat