Polsat News 2 - dyskusja ogólna

Awatar
redakcja tvpolsat.info
17-09-2014 14:27

To już dawno temu.
bardzo ważna osoba
17-09-2014 17:11

Już od dawna prowadzą serwisy informacyjne w PN2
Awatar
bardzo ważna osoba
23-09-2014 22:25

Zmiana nazwy programu z nazwy: Polsat News+ na nazwę: Polsat News 2 - decyzja KRRiT

Po rozpatrzeniu wniosku z dnia 31 lipca 2014 r. (data wpływu do Biura KRRiT 31 lipca 2014 r.) spółki Media-Biznes Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie oraz w wykonaniu uchwały Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji z dnia 26 sierpnia 2014 r. postanawia się zmienić pkt. I zdanie pierwsze w koncesji udzielonej spółce Media-Biznes Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na rozpowszechnianie programu telewizyjnego pod nazwą "Polsat News+", które otrzymuje brzmienie: "I. Udzielić spółce Media-Biznes Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie [...], koncesji na rozpowszechnianie w sposób rozsiewczy satelitarny programu telewizyjnego pod nazwą "Polsat News 2" [...]."

W uzasadnieniu wniosku wskazano, że zmiana podyktowana jest orzeczeniem sądowym w przedmiocie zabezpieczenia powództwa, wydanym na tle sporu prawnego z Groupe Canal+ S.A. i ITI Neovision S.A. dotyczącym używania znaku "+". Orzeczenie to zakazuje na czas trwania postępowania sądowego używania przez wnioskodawcę znaku "+" w nazwie kanału telewizyjnego "Polsat News+". Zgodnie z oświadczeniem wnioskodawcy, zmiana nazwy programu nie wpłynie na realizację zobowiązań programowych wynikających z koncesji.

[right]źródło: KRRiT.gov.pl[/right]
Ciekawe jak się skończy te całe postępowanie, bo wszystko pokazuje, że to Groupe CANAL+ oraz ITI Neovision wygrają tę sprawę.
icon_smile
Awatar
redakcja tvpolsat.info
01-10-2014 18:59

Dzisiaj Polsat News 2 praktycznie cały dzień transmituje obrady Sejmu. Ale spokojnie, nie dubluje się to z Polsat News, bo Polsat News transmitował tylko expose, a potem zapraszano na ciąg dalszy transmisji do Polsat News 2.
Awatar
stały bywalec
01-10-2014 21:30

Bardzo fajny program ukazał się o godz. 20.00 w miejsce "PDL, LDP". W studio zasiedli Mariusz Ziomecki i Robert Bernatowicz, którzy w dość luźnej, koleżeńskiej formule podsumowali expose premier Kopacz oraz porozmawiali z Dominiką Długosz-Gierszewską oraz wicepremierem Januszem Piechocińskim.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
02-10-2014 00:34

Tak, to było bardzo ciekawe. Pan Mariusz nawet lekko wyluzował icon_wink.
MN dodał/a następującą grafiki:
zb3.jpg zb2.jpg zb1.jpg
Awatar
redakcja tvpolsat.info
03-10-2014 14:41

Znowu ktoś napisze, że to od dawna, ale jak od dawna, to trzeba było pisać o tym na forum... icon_wink. Ja dzisiaj pierwszy raz natknąłem się na panią Olę. No właśnie, Aleksandra Frejus znowu na antenie. Pani Ola znana jest nam z TV Biznes i Polsat Biznes, potem zniknęła z anteny, bo jak informował krzychu00012, pani Ola spodziewała się dziecka, a potem udała się na urlop macierzyński.
MN dodał/a następującą grafikę:
frejus.jpg
bardzo ważna osoba
03-10-2014 15:01

O jak fajnie. Bardzo mnie cieszy ta informacja. A jak się radzi bo na chwilę nie jestem technicznie przy TV.
Udostępnij ten temat