Wątpię. Tego samego dnia "Nowy dzień" znika z Polsat News 2, ale też Polsatu 2, więc to nie jest pomyłka. Nie pomyliliby się przy dwóch kanałach na raz .
Nie wiem czy ktoś już pisał ale z Polsatu News 2 odeszła Pani Ola Frejus. Uważam, ze to wielka strata dla kanału :-( piękna, mądra i swietnie rokująca dziennikarka. Bardzo ubolewam, ze nie mogę już jej oglądać w Polsacie News 2:-(
Pani Beata Grabarczyk wyjaśniła nam, że pan Wojciech Szeląg pojawiał się w Polsat News 2 wyjątkowo. Czyli stałym prowadzącym nie jest. Trochę może i szkoda, bo już kiedyś pisałem, że widziałbym pana Wojtka właśnie w Polsat News 2 .
Dzisiaj transmisja z Oświęcimia trwała w Polsat News 5 minut. W trakcie tej krótkiej transmisji pojawiła się na chwilę belka informująca, że producentem transmisji jest Telewizja Polska. Na dalszą część transmisji zaproszono do Polsat News 2. Tam nie było "Wydarzeń", ani "Rozmowy Wydarzeń". Cały czas jest transmisja. Pokazano tam także film dokumentalny pt. "Auschwitz".
PS Polsat News 2 zakończył transmisję około 17:00.
Tak się dzieje, gdy nie ma żadnych zmian odświeżających od oprawy antenowej, zmian w studiu, czy strony internetowej, marazm i zastój całkowity, niedługo będzie miała większą oglądalność.