Nie wiem jak jest w wersji FilmBox Live dla odtwarzaczy Blu-ray Disc. Przynajmniej zawsze tak jest, że jak coś jest płatne i nie ma się tego wykupionego, to pojawia się komunikat o braku dostępu do danego materiału lub z zachętą do kupna.
No i FightBox HD wkracza do Polski. Od 1 stycznia 2013 roku kanał będzie dostępny w sieci kablowej Multimedia Polska. Ciekawe dlaczego DocuBox i FashionBox jeszcze nikt oprócz się nie zainteresował.
Poza tym darmowe okienko na stronie FilmBox Live nadal działa.
Jestem ciekaw czy ten kanał dołączy do oferty Cyfrowego Polsatu, w końcu jest wersja SD, ten kanał nie jest warty uwagi, więc wersja HD w mojej ocenie jest zbędna, warto byłoby dołączyć inne kanały warte uwagi które są w SD np. Travel Channel HD
Obecność FightBox w Cyfrowym Polsacie nie musi wcale oznaczać, że FightBox HD dołączy do oferty platformy. Może CYFRA+ dołączyłaby FightBox HD. W ostatnim czasie w materiałach reklamowych pojawiło się logo tego kanału zamiast wersji SD.
Równie dobrze mogliby dodać Mango HD. Wartość obu kanałów jest identyczna. Mam nadzieję, że nie potraktują swoich abonentów jak kompletnych idiotów i sobie odpuszczą ten kanał.