"Polska wybiera" / wieczory wyborcze"Polska wybiera" / wieczory wyborcze"Polska wybiera" / wieczory wyborcze"Polska wybiera" / wieczory wyborcze

"Polska wybiera" / wieczory wyborcze

Awatar
ważna osoba
24-05-2015 12:26

Jak do tej pory nic nie pokzał, to wątpię w niego i bardzo.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
24-05-2015 14:50

Dzisiaj z kolei mamy korowód ozdobników. Ten poniżej jest nowy, ale równocześnie jest najbrzydszy. Poza tym są takie jak 2 tygodnie temu - ten z zegarem odliczającym czas do końca głosowania i ten drugi z samym logo "Polska wybiera". W sumie są trzy różne ozdobniki.
MN dodał/a następującą grafikę:
wybiera1.jpg
Awatar
redakcja tvpolsat.info
25-05-2015 00:19

Ogłoszenie wyników wyborów w Polsacie, Polsat News i Polsat News 2.

Ogłoszenie wyników wyborów w Superstacji.

bardzo ważna osoba
25-05-2015 11:04

Studio wirtualne w czasie wieczoru wyborczego było dość kiepskie. Szczególnie w czasie rozmów z gośćmi przy stole. Zupełnie to mi się nie składało w całość. W połączeniu z tą przeładowaną grafiką, tworzyło znacznie gorszy efekt niż nawet w Superstacji.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
25-05-2015 11:49

Studio wirtualne w II turze akurat poprawiono względem I tury. Nie było już aż takich prześwitów, choć jeszcze czasem grafika nie nadążała. Aczkolwiek ja w ogóle nie jestem zwolennikiem studia wirtualnego. Jako dodatek - tak, ale nie jako główne studio.
Awatar
ważna osoba
25-05-2015 12:17

Z tego powodu, że nie doczekałem się żadnych większych zmian od czasu poprzedniego wieczoru wyborczego, zarówno ogłoszenie wyników jak i późniejsze dyskusje śledziłem prawie w całości na TVP. Na relacje ze sztabów i dobór gości nigdy nie narzekam, na wchodzących sobie w słowo prowadzących również, ale drugi raz nie zniósłbym widoku tej niechlujnej oprawy. Studio wirtualne nie było nigdy mocną stroną PN, dlatego dziwię się, że całość upakowali w zielonym pudle. Studio zupełnie mi się nie podobało. Tak duża stacja nie może sobie pozwalać na takie niedociągnięcia jak zielona poświata widoczna na twarzach rejestrowanych osób. Nie widziałem żadnych szczegółów w ciemniejszych partiach obrazu, dla przykładu red. Gawryluk od szyi w dół jawiła się jako ciemna plama (a kanał teoretycznie HD). Mało tego, podczas rozmów z gośćmi miałem wrażenie, że stół pływa sobie w wirtualnej przestrzeni. Dobrze, że chociaż zmienili deski na czarne, bo przynajmniej tło się tym razem nie przebijało... Wrażenie bałaganu na pasku potęgował żółty tryb "pilny". Trudno było ocenić, która cześć na ekranie wyróżniała się bardziej.

Przyjemnie jest wrócić na nagraniach do programu sprzed 5 lat - był zdecydowanie lepszy (a zwłaszcza ten po drugiej turze wyborów, bo wyciągnęli wtedy wnioski z pierwszej odsłony i finalnie było już rewelacyjnie).
Awatar
ważna osoba
25-05-2015 12:24

Na tle TVP wypadło to tragicznie, wręcz katastrofalnie, to poważny bład by studio wirtualne było głownym studiem podczas wieczoru wyborczego.
Awatar
redakcja tvpolsat.info
25-05-2015 12:30

filczyk, Newsman20, Jak chcą, to potrafią. Wieczór samorządowy I tura był wspaniały i było widać rozmach. Albo wieczór parlamentarny 5 lat temu sprzed sejmu. Te animacje na ścianie - piękne. Wieczór wyborczy w studiu wirtualnym to dla mnie było i będzie nieporozumienie.
Udostępnij ten temat